Іван Григорович КалачСаме такий водійський трудовий стаж має Іван Григорович Калач.
Уже досить давно він здобув професію водія на відповідних курсах від військкомату, бо свого часу до питання підготовки юнаків до військової служби ставилися серйозно, значна кількість допризовників ще перед початком служби отримувала підготовку чи професію, потрібну в армії, на курсах водіїв, парашутистів, водолазів, трактористів тощо. Служити довелося у повітряно-десантних військах, де у навчальному підрозділі поглибив професійні навички, отримавши кваліфікацію водія-інструктора. В подальшому проходив службу на посаді заступника командира взводу транспортно-господарської роти.
Трудова біографія Івана Григоровича розпочалася у 1972 році в смт Межова Дніпропетровської області, де до 1982 року працював в автопідприємстві водієм вантажного автомобіля «МАЗ-508», а потім водієм у місцевому фінансовому управлінні.
У 1984 році переїхав до Петрового. Спочатку влаштувався в колгосп «Дружба», а в 1985 році перейшов на роботу до сільгоспуправління, де працював впродовж 16 років. З 2001 по 2010 рік був водієм районної ради, після чого і донині працює в ра-йонній державній адміністрації.
Івана Григоровича шанують за високий професіоналізм, відповідальність, надійність, а також як чесну, хорошу людину. Не можна не згадати і його співпрацю з волонтерською організацією нашого району. Він двічі побував в зоні АТО – відвозив бійцям продукти харчування, а також перегнав відремонтований для їхніх потреб автомобіль.
Як одного з кращих працівників, під час недавніх урочистостей з нагоди Дня захисника України його нагородили Почесною грамотою районної ради та райдержадміністрації.

Анатолій РЯБОКОНЬ.