Впродовж третього кварталу 2016 року працівниками Петрівського РС УДСНС України у Кіровоградській області в с. Володимирівка, с.Ганнівка, с. Іскрівка,смт. Петровому та в деяких інших населених пунктах району були проведені рейдові перевірки в лісових масивах з метою профілактики лісових пожеж, а також з мешканцями житлового сектора проводилися рейдові перевірки щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки під час користування пічним опаленням та електронагрівальними приладами З людьми проведено інструктажі, їм надано наочну агітацію.

Шановні жителі району!

З метою протипожежної пропаганди та висвітлення орга-нізаційних питань, що стосуються діяльності пожежно-рятувальної служби, 15 жовтня 2016 року, з 10 до 11.30 години, відбулась «пряма телефонна лінія» з начальником Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області Володимиром Васильовичем Малютою.
За даний проміжок часу було прийнято 8 телефонних дзвінків, і навіть коли час уже вийшов, громадяни продовжували телефонувати та отримувати відповіді на запитання та консультації.
Головними питаннями дня були: вимоги до працевлаштування в підрозділи ДСНС, та чи потрібно платити за виїзд пожежної охорони.
Володимир Васильович наголосив на тому, що виїзд на пожежу та надзвичайну ситуацію пожежно-рятувуальної служби безкоштовний! А для того, щоб стати одним з рятувальників, потрібно бути добре фізично розвиненим, мати середню спеціальну освіту, а за більш детальною інформацією слід звернутись безпосередньо в пожежно-рятувальний підрозділ.

Затятим грибникам

В Україні зустрічається близько 80 видів неїстівних гри-бів. Приблизно 20 з них - особливо небезпечні для життя людей. В області щорічно реєструються випадки отруєння дикорослими грибами, в тому числі - зі смертельним результатом. Пік отруєнь грибами припадає, як правило, на липень-жовтень, тобто на період інтенсивної вегетації грибів у лісостеповій зоні. Тому, якщо ви затятий грибник, краще змінити хобі. В іншому випадку хоча б дотримуйтесь заходів безпеки. Пам’ятайте, самовпевненість може коштувати життя вам і вашим близьким, вашим дітям.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС в області