виступ голови громадської організації «Допоможемо воїнам Петрівщини» А.П. ГорністовоїНайбільш соціально-активною частиною молодіжного середовища є волонтери, зокрема, як носії добрих справ і позитивної інформації. Тому в Петрівському районі у рамках учнівського самоврядування створено постійно діючі волонтерські загони.
Метою створення загонів є формування гуманного ставлення учнівської молоді до громадян похилого віку; встановлення постійного шефства над ветеранами Великої Вітчизняної війни, людьми похилого віку; допомога воїнам АТО; проведення благодійних акцій, а також формування таких людських якостей, як: доброта, любов до людей, вміння слухати, розуміння потреб самотньої людини, здатність до співчуття, терпіння, порядність, толерантність, відповідальність, комунікабельність, творчий підхід до роботи, обіз-наність в різних сферах життя та вміння розповідати.
На початку жовтня на базі Центру дитячої та юнацької творчості відбулося засідання Координаційної ради волонтерських загонів загальноосвітніх навчальних закладів нашого району. На чергу денну було винесено наступні питання:

учні виготовляють вітальні листівки воїнам АТО-круглий стіл з головою громадської організації «Допоможемо воїнам Петрівщини» А.П. Горністовою «Бути волонтером: добра воля, поклик серця чи запит сучасності»;
-обговорення та затвердження плану роботи волонтерських загонів на 2016-2017 навчальний рік;
-майстер-клас з виготовлення вітальних листівок для воїнів АТО до Дня Захисника України;
-організація запису відео-привітання з Днем Захисника України воїнам АТО.
У ході засідання голова громадської організації «Допоможемо воїнам Пет-рівщини» А.П.Горністова розповіла про роботу даної організації та окреслила основні напрямки волонтерської роботи на сьогоднішній день, а саме: заготівля овочів, горіхів, вітамінних коктейлів, плетіння маскувальних сіток, в’язання теплих шкарпеток, виготовлення листівок та оберегів, збір мішків та ін. Виходячи з цього, учасники напрацювали пропозиції щодо плану роботи волонтерських загонів у 2016-2017 навчальному році. Та перш, ніж розпочати планування, для юних волонтерів було проведено навчання щодо напрямів волонтерства та форм волонтерської роботи.
волонтерська допомога від дітей воїнам АТОНа ІІІ сесії IX скликання Районного парламенту дітей було прийнято рішення про запис відеопривітання воїнам АТО до Дня Захисника України, що й було зроблено у ході засідання. (Переглянути дане відео можна у соціальних мережах).
Також діти виготовили вітальні листівки у формі своїх долоньок до свята воїнам з власними побажаннями.
Відеопривітання, вітальні листівки та продукти харчування від Ганнівської ЗШ І-ІІІ ст. та кошти від Володимирівської ЗШ І-ІІІ ст. були передані громадській організації «Допоможемо воїнам Петрівщини».
Якщо і ви не байдужі до долі людей, які потребують допомоги, то разом з нами долучайтеся до благодійних акцій.

Інна Вотусь, культорганізатор ЦДЮТ.

На знімках: виступ голови громадської організації «Допоможемо воїнам Петрівщини» А.П. Горністової; учні виготовляють вітальні листівки воїнам АТО; волонтерська допомога від дітей воїнам АТО.