З 1 вересня у Петрівському районі розпочав роботу відділ «Петрівське бюро правової допомоги», яке є самостійним відділом Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Бюро правової допомоги - це мережа точок доступу до безоплатної правової допомоги, активного поширення правової нформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальної громади.
Основними завданнями бюро є:
- правопросвітництво у територіальних громадах; 
- надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій; 
- забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів в суді) вразливих категорій громадян;
- забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.
Діяльність бюро правової допомоги передусім спрямована на підвищення правоспроможності мешканців сільської місцевості, кожен, хто звертається до бюро за юридичною консультацією – отримує її безкоштовно. Крім того, громадяни мають змогу отримати доступ й до адвокатських послуг – якщо вони належать до визначених законом категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.
Протягом вересня 2016 року до відділу «Петрівське бюро правової допомоги» Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулося 114 громадян, в тому числі - по питаннях соціального забезпечення - 19, спадкових - 25, сімейних - 11, інших цивільних - 11, трудових – 2, земельних - 12, житлових - 7, договірних – 6, виконання судових рішень – 3, неправових питань – 3, інших – 15, де їм було надано кваліфіковану юридичну допомогу. У 2 випадках видано доручення про призначення заявникам адвоката, 2 заявникам винесено відмови про надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».
Здійснено виїзд до Ганнівської сільської ради Петрівського району, де проведено робочу зустріч з працівниками сільської ради по співпраці з надання безоплатної правової допомоги та надано правові консультації жителям с. Ганнівка та с. Володимирівка.

Шановні громадяни!

З метою отримання правової допомоги, відділ «Петрівське бюро правової допомоги» Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00 год за адресою: смт Петрове, вул. Центральна, 21.