на пресс-конференціїМинулої середи екс-наставника «Зірки» з Кропивницького Сергія Лавриненка призначено головним тренером ФК «Інгулець».
Валерій Шаповалов став помічником головного тренера. .Помічником головного тренера також буде Дмитро Колодін.
Сергій Дмитрович Лавриненко народився 17 лютого 1975 року у Орджонікідзе Дніпропетровської області. У футбол почав грати в ДЮСШ міста Орджонікідзе. Перші тренери — Валерій Кулицький і Геннадій Сєвєров. У лютому 1993 року тренер Микола Федоренко, будучи сам родом з Орджонікідзе, запросив Лавриненка та Євгена Римшина з ДЮСШ свою команду — кіровоградську «Зірку-НІБАС». У квітні того ж року Сергій дебютував у другій лізі, а вже в листопаді, разом з Федоренком, відправився у «Сіріус» (Жовті Води). Відігравши в цій команді три матчі, Лавриненко знову повернувся в «Зірку», яку на той час очолив Олександр Іщенко. Під ке-рівництвом цього тренера кіровоградська команда за два сезони прорвалася з другої ліги у вищу і потім міцно закріпилася в ній. Дебют Лавриненка у вищому дивізіоні відбувся 25 липня 1995 року в грі проти столичного ЦСКА. Всього ж у «вишці» за кірово-градців Сергій зіграв понад 100 матчів. Із 2000 по 2003 роки виступав у вищій лізі в складі запорізького «Металурга». Коли команду очолював Мирон Маркевич, Лавриненко регулярно виходив у стартовому складі. Після відставки Мирона Богдановича Сергій більше грав у дублі та в оренді за «Миколаїв». У 2004 році повернувся до «Зірки», де у 29 років завершив ігрову кар’єру через травми.

Тренерська кар’єра. У 2005 році закінчив факультет фізичного виховання Кірово-градського педагогічного університету ім. В.Винниченка, а у 2010 році — магістратуру в цьому ж навчальному закладі. Після закінчення ігрової кар’єри Сергій Дмитрович ви-рішив зайнятися приватним підприємництвом, але незабаром зрозумів, що це не його покликання. Трохи погравши на аматорському рівні за знам’янський «Локомотив», він із 1 вересня 2009 року розпочав працювати тренером у кіровоградській футбольній школі «Спартак-2002», де тренував юнаків 1998 року народження. З 1 липня 2010 року працював тренером, а потім і завучем школи «Зірка-Спартак». У 2011 році очолив кіровоградську ДЮСШ № 2, паралельно працюючи в Академії ФК «Зірка». З 18 жовтня 2014 року працював тренером кіровоградської «Зірки», а 12 листопада 2014 року призначений виконувачем обов’язків головного тренера «Зірки». У жовтні 2015 року отримав тренерський диплом УЄФА категорії «А» й 1 листопада став головним тренером клубу. Саме під керівництвом Лавриненка у 2016 році кіровоградська команда стала чемпіоном Першої ліги і виборола право виступати у Прем’єр-лізі України, а Лавриненко ввійшов в історію команди як людина, яка виходила разом із «Зіркою» до Вищої ліги (Прем’єр-ліги) і в якості футбо-ліста, а, згодом, і в якості головного тренера.
Валерій Валерійович Шаповалов народився 27 серпня 1976 року. Вихованець одеського футболу. В командах майстрів дебютував у складі СКА «Одеса». В чемпіонатах та кубках України виступав за СК «Одеса» та «Динамо-СКА», «Буковину» (Чернівці), дніпропетровський «Дніпро», криворізький «Кривбас», чернігівську «Десну», кіровоградську «Зірку», запорізький «Металург», СК «Миколаїв», білоруську «Белшину» та казахські «Ордабаси» та «Окжетпес». Всього в матчах чемпіонатів та кубків України провів 240 зустрічей, забив 20 м’ячів. В чемпіонатах Білорусі та Казахстана провів 112 матчів, забив 7 м’ячів.
У 2009 році працював у тренерському штабі команди «Окжетпес», а в серпні-грудні – виконував обов’язки головного тренера. З січня 2015 по серпень 2016 року Валерій Валерійович працював на посаді помічника головного тренера «Зірки» (допомагав Сергію Лавриненку).

Клубний сайт ФК «Інгулець»