Хоча ми, пенсіонери - сивочолі люди похилого віку, вже досить малорухливі, однак це не заважає нам пильно стежити за усіма подіями, що відбуваються в нашому селищі, і те, що можемо бачити, відверто радує. Ми бачимо, з якою відповідальністю до питань розвитку Петрівщини ставляться керівники районної державної адміністрації Сергій Завалій та районної ради Тамара Сакара, як вміло і раціонально вони розподіляють та використовують бюджетні кошти, успішно вирішуючи найнагальніші проблеми всього району. Нездійсненних обіцянок не дають, але якщо щось таки обіцяють, то вже неодмінно виконують.
Об’єднавши свої зусилля з селищним головою Світланою Тилик, вони за короткий термін домоглися просто разючих змін: капітально відремонтовано красень-міст через Інгулець, який впродовж багатьох уже останніх років лякав переїжджих і перехожих своїм аварійним станом, набережну також стало не впізнати, а ще – споруджуються дитячі та спортивні майданчики в скверах, лагодяться дороги, упорядковуються прибудинкові території, робиться ще чимало гарних і корисних справ, і все це у такий складний для країни час, коли йде, хоч і неоголошена, війна.

Крок за кроком розвиваються наше селище і наш район завдяки турботливому керівництву. Дуже схвально відгукуються петрівчани про нашого селищного голову, говорячи, що в її руках «усе горить». І ми також хочемо приєднатися до тих щирих слів: «Світлано Олександрівно, донечко! Не збавляй темпу, розвивай наше селище й надалі. Ти – сильна, у тебе все виходить, і люди тебе підтримають!»
Отож, шановні керівники, - ми вами пишаємося, нас тішить, що своїми вчинками і діями ви зумовлюєте ріст добробуту і розквіт Петрівщини!
Окремо хотілося б відзначити, як зворушливо, на якому високому організаційному рівні було проведено свято з нагоди Дня Незалежності України. Ми, вже вкотре, переконалися, що наші петрівчани уміють не лише сумлінно працювати, але й ра-дісно святкувати.
До глибини душі схвилювали такі святкові акції, як хода вишиванок «Україну я люблю, вишиванку одягну!», «парад» мам з малюками у дитячих візочках «Українець – з колиски!» і вручення почесних грамот та інших відзнак кращим нашим землякам. Тобто все відбувалося, як і мало б відбуватися в нормальній незалежній державі. І поступ уперед, невпинний її розвиток став би ще переконливішим, якби розвіялися чорні хмари війни, які страшною загрозою нависли сьогодні над кожним із нас. Дуже доречним елементом святкових урочистостей стала хвилина мовчання, якою вшанували пам’ять загиблих героїв – уродженців Петрівщини. Вічна їм пам’ять!
На святі була присутня мама одного із загиблих воїнів – Олексія Лисенка – Тамара Олексіївна. Тож Сергій Завалій і Тамара Сакара низько вклонилися перед нею, висловивши вдячність за виховання мужнього і хороброго воїна та співчуття з приводу непоправної утрати. Після офіційної частини свято розширилося й у інші куточки парку, де в повітрі запаморочливо розносилася ароматна смакота шашликів та свіжозварених вареників, якими пригощали усіх присутніх, малюків же частували морозивом.
А мелодійні пісні і музика чудового концерту ще довго відлунювали вздовж берегів «Інгульця». Під кінець же святкового дня в центрі селища зазвучали мелодії у виконанні духового оркестру, які в багатьох з нас викликали зворушливі сльози на очах, адже ці мелодії, бодай спогадами, повернули нас в нашу юність.
Тож дорогі наші Сергію Володимировичу, Тамаро Вікторівно та Світлано Олександрівно! Ми щиро вдячні Вам за турботу про нас, за ті зусилля, яких Ви докладаєте, аби наше життя стало впорядкованішим, затишнішим, комфортнішим. Окрема дяка за ту душевність, якою було позначене свято Незалежності.
Тож міцного Вам здоров’я, подальших успіхів у Вашій нелегкій діяльності. І нехай Ваш життєвий шлях завжди буде устелений м’яким споришем під мирним блакитним небом!

З повагою пенсіонери: Г.Вервес, Є.Калінчук, Л.Ященко, Р.Філіпенко, В.Пухната, М.Моцна, В.Тищенко, Л.Литвин, Т.Пранцан та Л.Сердюк.
смт Петрове.