під час огляду Чечеліївського ЗНЗЯк відомо, перед початком кожного навчального року  вже став традиційним об’їзд ЗНЗ та ДНЗ району з метою перевірки стану їх готовності до початку навчального процесу.  Цього разу до складу оглядової комісії  увійшли  заступник голови РДА Тетяна Панета, заступник голови районної ради Антоніна Іванова та начальник відділу освіти Петрівської РДА Григорій Москалець. Відповідно до заходів щодо організації початку нового 2016/17 навчального року, впродовж червня-серпня поточного року особливу увагу було звернуто на зміцнення матеріально-технічної бази, підготовку енергетичного обладнання навчальних закладів до роботи в осінньо-зимовий період та виконання основних протипожежних заходів. За цей період було здійснено капітальний ремонт (заміну) віконних прорізів у приміщеннях Петрівського НВК, Новостародубського, Пет-рівського, Іскрівського, Луганського ЗНЗ І-ІІІ ступенів.  А у Петрівському НВК, Володимирівській, Чечеліївській та Петрівській ЗШ І-ІІІ ступенів здійснено також поточний ремонт покрівлі.    

директор Петрівської початкової школи Олександр Лівак доповідає про стан готовності навчального закладуПолагоджені спортивні зали Луганської і Балахівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Здійснюється капітальний ремонт теплосистеми Петрівського НВК, проведено поточні ремонти у всіх приміщеннях ДНЗ та ЗНЗ. Також у всіх закладах проведено ревізію систем водо- та тепломереж, котельного обладнання. Згідно санітарних норм усі харчо-блоки ЗНЗ повністю забезпеченні холодним і гарячим водопостачанням та водовідведенням. В усіх  закладах діють внутрішні туалети. Забезпечено безкоштовним гарячим харчуванням учнів 1-4 класів,  дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та дітей з малозабезпечених сімей. Відповідно до рішень Петрівської районної ради, у загальноосвітніх школах ра-йону забезпечено безкоштовним гарячим харчуванням учнів, батьки яких є учасниками антитерористичної операції, а також переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. На протипожежні заходи у 2016 році передбачено освоїти кошти в обсязі 50 тисяч гривень. На опалювальний період 2016/17 роки для ЗНЗ закладено 684,402 тисячі гривень, що становить 100% від потреби. Також повністю будуть діяти усі дитячі навчальні заклади району в осінньо-зимовий період. У новому навчальному році потребують підвезення 605 учнів із 18 населених пунктів до 7 ЗНЗ, що буде здійснюватися 9 шкіль-ними автобусами. До мережі Інтернет підключено  16 закладів та установ освіти району. сільський голова Ганнівської сільської ради Ніна Цапенко та завідуюча ДНЗ Тетяна Федорова зустрічають оглядову комісію Для Петрівського НВК «загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів – гімназія» придбано навчально-комп”ютерний комплекс на суму 197,5 тисяч гривень.  На підготовку закладів та установ освіти до нового навчального року використано з різних джерел фінансування понад 10 мільйонів гривень. Отже за результатами моніторингу стану готовності до нового навчального року більшість закладів освіти району підготовлені добре. Найкраще це спостерігається на територіях Ганнівської, Луганської, Новостародубської, Петрівської, Чечеліївської сільських рад та Петрівської селищної ради.
Під час об’їзду навчальних закладів відбулися невимушені зустрічі з деякими педколективами. Звертаючись до колег, начальник відділу освіти Григорій Москалець дякував усім, хто долучився до робіт по підготовці навчальних закладів, та зазначив, що для якісної освіти створено належні умови. Тепер важливо зосередити увагу на навчально-виховному процесі, аби мати максимальну результативність, адже інтелектуальний ресурс учнівської молоді - запорука успішної і сильної держави.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: під час огляду Чечеліївського ЗНЗ; директор Петрівської початкової школи Олександр Лівак доповідає про стан готовності навчального закладу; сільський голова Ганнівської сільської ради Ніна Цапенко та завідуюча ДНЗ Тетяна Федорова зустрічають оглядову комісію.