перед початком конкурсу «Урожай»Жителі районного центру вже звикли, що у вихідні та святкові дні в селищі чути мелодії духової музики. А у день 25-річчя Незалежності  України,  окрім ранкових урочистостей, марші лунали  і на вечорі відпочинку для людей старшого віку, який відбувся у сквері біля будівлі ветеранської ради. Цей захід проводився  з ініціативи Петрівського селищного голови  Світлани Тилик.  На місце проведення вечора прибуло багато ветеранів праці, адже для їх послуг був наданий автотранспорт.   Мелодії  духового оркестра чергувалися з  піснями про родину, батьківську хату, про дідусів та бабусь. На алеї  була розміщена тематична виставка декоративно-прикладного мистецтва.  Роботи умільців захоплено розглядали  усі присутні, а в цей час на подвір’ї зазвучала  пісня у виконані  Миколи  Гнатюка «Не сумуйте,  старенькі,  не плачте…».  Затим ведуча представила гостей: голову Петрівської районної ради Тамару Сакару, заступника голови райдержадміністрації Тетяну Панету та Петрівського селищного голову Світлану Тилик.  

співає Людмила ЯновськаВітаючи людей старшого віку  з ювілеєм Незалежності країни, керівники  відзначили їх важливу роль і неоціненний внесок у розвиток Петрівщини, а отже - і всієї держави, адже країна й  складається саме з таких великих і малих міст та сіл,  де громада облаштовує свій край, дбає про довкілля та власними руками створює чарівні куточки для відпочинку.  Відрадно, що до всіх цих справ долучаються люди старшого віку. Так у селищі нещодавно з’явилися чудові набережна, парк відпочинку та сквер.  Тамара Сакара у своєму виступі  наголосила на тому, що  поступово зростає піклування держави про ветеранів. Зокрема, у селищі нещодавно з’явилися добротні приміщення управління соціального захисту та територіального центру. Тамара Вікторівна сподівається, що така тенденція продовжуватиметься і надалі, тож слід очікувати нових позитивних результатів. Виступаючі зичили ветеранам щастя, здоров’я, миру та наснаги до життя. Також зазначили, що завжди раді чути від них слушні поради, адже вони корисні і потрібні.
приз отримує солістка Тетяна ПешехоноваВже за мить ведуча Галина Бискуб запрошує до першого конкурсу в естафеті «Урожай», де почали змагалися дві команди. Далі в наступному конкурсі «Бабуся за кермом» змагалися дві учасниці, і це був лише початок розважальної програми. По сценарію того вечора проводились й інші конкурси у різних номінаціях, де виконувались пісні, читались гуморески та авторські вірші. Після літературної вікторини відбувся розіграш безпрограшної лотереї «Щасливий капелюшок» . А ще того вечора ветеранів пригощали козацькою кашею. Згодом на майданчику залунали мелодії та пісні 60-тих і 70-тих років. Ветерани співали під акомпанемент Леоніда Старова і залюбки танцювали, згадавши молодість. Цей вечір додав їм ба-дьорості та хорошого настрою, тож вони щиро вдячні організаторам за таку увагу.

Сергій АНДРУСЕНКО.

місцеві поети Іван Сердюк та Володимир Паладько; Віра Смєлова читає авторського вірша

краща танцювальна пара - родина Гончаруків отримала приз частівки виконує Іван Бондар

На знімках: перед початком конкурсу «Урожай»; співає Людмила Яновська; приз отримує солістка Тетяна Пешехонова ; місцеві поети Іван Сердюк та Володимир Паладько; Віра Смєлова читає авторського вірша; краща танцювальна пара - родина Гончаруків отримала приз; частівки виконує Іван Бондар.