Сергій КУЗЬМЕНКОДорогі земляки!

Вітаю вас із найвеличнішим національним святом – Днем Незалежності України!
Історію власної держави творить її народ. 25 років – дуже невеликий відрізок часу в історичному вимірі, але для нинішнього покоління українців – це вкрай непростий період становлення нашої державності.
День Незалежності України – це свято пам’яті і свято надії. Пам’яті про минулі покоління, що творили націю і боролися за державність, про тисячі незламних патріотів, які відійшли у вічність з Україною на устах. А надії, що будемо вдячними нащадками, не зрадимо їхньої віри, збережемо непохитність у відстоюванні інтересів Української держави, що станемо за це пліч-о-пліч, бо ми – народжені вільними!
Тож хай усі наші справи будуть багатими на перемоги, кожен наш крок уперед завершується успіхом.
Бажаю всім вам гарного свята! Хай радість та злагода панують у кожному домі. Доброго всім здоров’я, життєвої наснаги, щедрості душі, міцності духу, здійснення всіх планів та сподівань. І обов’язково – впевненості у собі!
Україна – це кожен із нас! І всі ми непереможні!

З повагою голова обласної державної адміністрації Сергій КУЗЬМЕНКО

Герб УкраїниЧас збирати каміння?

Цими днями наша Україна відзначає свій чвертьстолітній ювілей. Здавалося б – визначна подія, яка обов’язково має бути відображена в публіцистиці і творах мистецтва, стати головною темою обговорення усіляких «круглих столів» та наукових конференцій, зрештою – широко представлена на сторінках ЗМІ, зокрема й нашої районки… Однак поки що започаткована нами рубрика, здебільшого, заповнювалася матеріалами, які до самого факту проголошення Державної незалежності мають хіба що дотичне, непряме відношення, а про ті здобутки та досягнення, що їх надбала наша держава за останні двадцять п’ять років – інформації вкрай обмаль, не допомагає в цьому навіть всеосяжний і всеохоплюючий Інтернет. Чому так? Мимоволі замислюємося: а чи є вони взагалі ці досягнення, і якщо є, то в чому ж саме вони виражаються?

Ще в перші ювілейні дати можна було знайти коментарі вітчизняних науковців, зокрема історика Станіслава Кульчицького, чи економіста Сергія Пирожкова, котрі висловлювали упевненість в тому, що труднощі, які переживала наша держава – явище тимчасове, і ось уже геть скоро Україна їх подолає, доєднавшись до переліку найуспішніших держав планети. Те ж, що поки що стан справ у країні складається не зовсім таким чином, як про це мріялося, пояснювали приблизно так: «Ну що ж ви хочете – держава наша ще зовсім молода, де ж ви бачили, щоб дитина у 5-ти – 10-ти річному віці була успішною і самодостатньою? Почекайте ще деякий час – і тоді побачите…»

Майже рiк працювали над створенням креативної книгиМайже рiк працювали над створенням креативної книги, за основу якої взяли перше видання «Кобзаря» 1840 року, її головний редактор Олена Медведєва та художній редактор Анна Тимошок. За допомогою техніки стебнівки на матеріалі, який в народі називають «диким льоном», майстринi відтворили тексти восьми (без скорочень!) поетичних творів: «Думи мої», «Перебендя», «Катерина», «Тополя», «Думка» («На що мені чорні брови»), «До Основ’яненка», «Іван Підкова», «Тарасова ніч». Варто зауважити, що твори вишиті мовою оригіналу. Збережено абсолютно всі авторські знаки.
Для вишивання тексту був розроблений спе-ціальний шрифт, ідентичний шрифту «Кобзаря» середини XIX століття. Вісім поетичних творів без скорочень вишили методом стебнівка, який дозволяє вільно читати поезії. На кожній сторінці присутній традиційний український орнамент.

Навіть дуже маленькі дітлахи сьогодні вже сидять перед комп’ютерами. Німецький нейропсихолог Манфред Шпіцер застерігає від наслідків такої «комп”ютероманії». Комп’ютери дедалі більше проникають у наш світ. Маленькі діти вже сидять перед мо-ніторами - лептопів, навігаторів або смартфонів.Манфред Шпіцер закликає замислитися над наслідками цього явища і не приховує свого обурення. Професор психіатрії Ульмського університету називає комп’ютери та Playstation «машинами для запобігання навчанню». Шпіцер застерігає: ми завдаємо наступному поколінню величезної шкоди. «Процес навчання молодих людей погіршується, якщо вони проводять дуже багато часу з новітніми медіа, і це доведений факт», - наголошує професор. І пояснює: комп’ютер відбирає в нас розумову роботу, яка б інакше розвивала наш мозок, тренувала його та робила більш винахідливим.
Розумову здатність нашого мозку Шпіцер порівнює з м’язом. Якщо давати йому маленькі навантаження, він зменшується. Те, що за певних обставин сила головного мозку слабшає, підтверджується результатами досліджень, продовжує Шпіцер. Наприклад, той, хто часто користується в дорозі навігаційним приладом, послаблює свій власний «навігатор» у мозку. Від цього не лише погіршується відчуття орієнтації, а й стає меншим об’єм відповідної області мозку – гіпокампа.

Відповідно до Порядку проведення конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, затвердженого рішенням районної ради від 05 квітня 2012 року №227, районна державна адміністрація оголошує намір щодо передачі в оренду наступних об’єктів:

 № з/п  Назва вільного об’єкта  Характеристика об’єкта  Місце розташування об’єкта  Площа об’єкта
 1.  Частина нежитлового приміщення вхідної групи головного корпусу Петрівської центральної районної лікарні  цегляне  смт Петрове, вул. Центральна, 1  4,62 

 

Дата і час проведення конкурсу – 13 вересня 2016 року о 10.00. Місце проведення конкурсу – сесійна зала районної ради. Кінцевий строк прийняття заяв про участь у конкурсі – 08 вересня 2016 року. Заяви про участь у конкурсі з переліком необхідних документів подаються до відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації за адресою: смт Петрове, вул. Жовтнева, 20, кабінет № 101. Довідки за тел. 9-62-62

Відділ економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації