С.Завалій та Т.Сакара вітають нагородженнихЧергова оперативна нарада в районній державній адміністрації розпочалася з повідомлення заступника голови райдержадміністрації Тетяни Панети, що в залі присутній демобілізований воїн АТО В.Шляховий. Вона надала слово заступнику військового комісара Петрівського району О.Откидачу, який зачитав наказ про нагородження бійця нагрудним знаком головнокомандувача Збройних Сил України «За мужність» ІІІ ступеня, а нагороду вручили голова райдержадміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара. Ще одну нагороду – медаль «За безкорисливе слу-жіння Батьківщині» вони вручили голові громадської волонтерської організації «Допоможемо воїнам Петрівщини» Аллі Горністовій (матеріал про неї читайте на 2-й сторінці, - ред.).
Більшість питань порядку денного наради були присвячені поточним питанням життє-діяльності району, значна частина – підготовці до відзначення головних державних свят.
Першим було досить неприємне повідомлення, що в Онуфріївському районі зафіксовано спалах африканської чуми свиней, тож голова райдержадміністрації попросив очільника ветеринарної служби району С.Кіяшка доповісти про ситуацію.

інформує С.ЗаєцьТакий випадок дійсно зафіксований. Є припущення, що інфекція занесена з-за меж нашої області, бо в Онуфріївському районі (на Дніпрі) є кілька баз відпочинку. На місце події прибули фахівці з Києва, які вивчають стан справ. Зрозуміло, що будуть чималі збитки, адже хворих та інфікованих тварин доведеться терміново утилізувати. В нашому районі проводяться всі необхідні заходи щодо недопущення інфекції на територію Петрівщини.
Начальник відділу агропромислового розвитку РДА Тетяна Жалоба доповіла про підсумки збирання ранніх зернових культур та підготовку до обласного передсвяткового ярмарку.
С.Завалій нагадав, що 18 серпня на базі ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» відбудеться Всеукраїнський семінар «День поля», присвячений новітнім агротехнологіям.
Україна нині живе під знаком літніх Олім-пійських ігор, сподівається на успішні виступи наших спортсменів. Тож С.Завалій зупинився на темі розвитку фізкультури і спорту в нашому районі. Тут є вагомі досягнення, особливо в такому виді, як футбол. Сергій Володимирович нагадав, що команда «Інгулець – 3» стала переможцем турніру на Кубок області, виборовши цей почесний приз.
Начальник відділу у справах дітей Ірина Лугова доповіла про участь наших спортсменів у акції «Олімпійське літо», інших змаганнях, а начальник відділу містобудування, архітектури і житлово-комунального господарства Світлана Заєць – про хід ремонту спортивної зали в приміщенні Петрівської ДМШ та встановлення вуличних тренажерів у парку відпочинку (з допомогою керівника ПСП «Райпольське» Володимира Деркача).
С.Завалій повідомив, що днями, разом з Т.Сакарою, ознайомився з ходом ремонтних робіт в Петрівському музеї історії і РБК та райлікарні, висловив подяку начальнику відділу культури та туризму РДА Н.Подкопаєвій та головному лікарю ЦРЛ М.Яновському за ефективну організацію робіт, вони доповіли про плани завершення ремонтних робіт.
Начальник філії «Петрівський райавтодор» І.Дементьєв доповів про хід ремонту доріг на Олександрійському, Луганському і Водянському напрямках, а начальник відділу освіти райдержадміністрації Г.Москалець про те, що 17 – 18 серпня відбудеться об’їзд навчальних закладів з метою перевірки стану їх готовності до нового навчального року, 29 серпня представники освітян району візьмуть участь в педагогічному Форумі, а 30 серпня на базі Луганського СБК відбудеться серпнева конференція педагогічних працівників.
С.Попіль – заступник начальника управління соціального захисту населення РДА - повідомила, що поки не вдалося виконати завдання щодо доведення середньої заробітної плати працівників галузі сільського господарства до 4000 грн., хоча темп росту зарплати у порівнянні з попереднім роком становить 141%. Вона також повідомила, що триває робота щодо перепризначення субсидій на відшкодування житлово-комунальних послуг.
На завершення наради, Н.Подкопаєва повідомила про план святкових заходів з нагоди Дня Прапора та Дня Незалежності України, її інформацію доповнила Т.Панета.

Анатолій Рябоконь.

На знімках: С.Завалій та Т.Сакара вітають нагородженних; інформує С.Заєць.