головний футбольний трофей аматорського футболу КіровоградщиниПісля річної перерви один з найголовніших обласних футбольних трофеїв знову повернувся на Петрівщину

Незважаючи на незатишну, по-осінньому прохолодну погоду, яка видалася минулої суботи, найвідданіші футбольні уболівальники завітали на трибуни стадіону «Інгулець», аби стати свідками непересічної події: фінального поєдинку на Кубок Кіровоградщини з футболу серед аматорів. До речі, в Петровому такий фінал проводився уперше за всю історію розіграшів. Тож ті, хто цього дня завітав на стадіон, жодним чином про це не пожалкували. Тим більше, що гра виявилася запеклою, напруженою, з великою кількістю чудових комбінацій та нереалізованих моментів… Словом – справжній кубковий поєдинок, яким, безумовно, ми й сподівалися, стане головний фінал.

Щоправда, перша половина зустрічі явного лідера на полі не виявила: було помітно, що гості – футболісти олександрійського «Шляховика» - також заряджені на перемогу, адже попри те, що команда це доволі молода, в її складі ми побачили багатьох добре знаних у футбольному світі не лише області, але й України загалом, постатей, зокрема й тих, хто свого часу захищав кольори «Інгульця» чи ще ФК «Агрофірма «П’ятихатська». Зрозуміло, що ці старалися особливо, адже будь-що намагалися здобути моральну сатисфакцію за те, що нинішні досягнення «Інгульця» здобуваються вже без їх участі. І все ж навіть у першій половині «Інгулець» був значно ближчим до того, аби відкрити рахунок, аніж «Шляховик», щоб взагалі створити якусь загрозу господарям. Хоча, до честі гостей з Олександрії, – оборонялися  вони досить грамотно і успішно. В тих же епізодах, коли захист «Шляховика» не встигав за швидкими і креативними діями наших земляків, на допомогу їм приходив голкіпер – доволі непоганий і стабільний гравець, який, гадаю, «не загубився б» і в команді професіоналів. Так одного разу він зумів ліквідувати вихід сам на сам нашого нападника Олександра Сергієнка, а ще в одному епізоді відбив точний і сильний удар Георгі Кобуладзе. В другому таймі наша команда ще більше посилила тиск, повністю перебравши на себе як ігрову, так і територіальну перевагу, однак завдяки умілим діям олександрівців у обороні рахунок, практично, до останніх хвилин матчу залишався не відкритим. Здавалося, що додаткових п’ятнадцятихвилинок  уже не уникнути. І ось, нарешті,  у компенсовані арбітром до основного часу хвилини, гравцям «Інгульця» вдалася комбінація, яка стала справді «золотою», адже вона й визначила долю Кубку. За порушення правил метрах  в шести від лінії штрафного майданчика проти когось з гравців «Інгульця» у ворота гостей було призначено штрафний удар. Більше половини гравців «Шляховика» вишикували потужну «стінку», яка мала б завадити точному удару по воротах. Але хтось із наших півзахисників, зімітувавши прямий удар (здається, це був Андрій Сорокін), дотепно відкинув м’яч вправо на набігаючого Артема Ковтуненка, котрий, у свою чергу, зробив бездоганний простріл точно на Олександра Сергі-єнка, удар головою якого також виявився точним й невідпорним. Радість одних і невимовний розпач інших просто неможливо передати словами – це слід було бачити, чому й говорю, що кожен з уболівальників, хто проміняв цього дня комфортний затишок власної оселі на прохолодні і вітряні трибуни стадіону, жодної миті про це не пожалував. Отож - перемога з рахунком 1:0, яка залишила Кубок на Петрівщині.
щаслива мить тріумфу (разом з керівниками району)А за кілька хвилин по тому відбулася урочиста церемонія нагородження, під час якої голова обласної федерації футболу Віктор Безсмертний вручив фіналістам пам’ятні медалі, окремою нагородою – за розвиток футболу на Кіровоградщині – вшанував президента нашого клубу Олександра Поворознюка, а насамкінець вручив головний трофей, за який і велася боротьба – Кубок Кіровоградської області. З цим вагомим досягненням гравців «Інгульця-3» привітали також голови райдержадміністрації Сергій Завалій та ра-йонної ради Тамара Сакара, а також заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета. Ну й, безумовно, палкі уболівальники, які цього дня зібралися на трибунах, не шкодували оплесків і теплих слів на адресу наших улюбленців, котрі своїми досягненнями примножують спортивну славу Петрівщини.
Тепер найважливішим спортивним змаганням «Інгульця-3» (на базі якого нагадаємо, створено аматорську збірну Кіровоградської області) стане фінальний матч на Кубок регіонів ФФУ, який відбудеться 23 серпня, в переддень Дня незалежності України, в Києві на стадіон НТК ім.. Баннікова. Як відомо, суперниками наших земляків стала потужна і дуже амбітна команда Львівської області. Тож побажаємо нашим хлопцям не втратити свого бойового духу і поповнити скарбничку своїх досягнень ще однією вагомою нагородою.

Володимир Кіфенко.

На знімках:головний футбольний трофей аматорського футболу Кіровоградщини; щаслива мить тріумфу (разом з керівниками району).