Кривошея Василь ПетровичВін був воїном і трудівником

Сумна подія для ветеранської організації та громади району сталася кілька днів тому. На 89-у році життя пішов у вічність активний член районної організації ветеранів України, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні Кривошея Василь Петрович.
Народився Василь Петрович 1 квітня 1927 року в селі Головківці Олександрійського району.
У 1944 році був призваний до лав Радянської Армії, де проходив службу до 1951 року.
У тому ж році, після звільнення з армії, розпочав трудову діяльність на Байдаківському вугільному розрізі, а з 1962 року працював на Балахівському вуглерозрізі.
Все своє життя Василь Петрович віддав вугільній промисловості, працюючи машиністом гірничо-транспортних машин, помічником машиніста екскаватора, машиністом екскаватора.
У 1985 році вийшов на пенсію за віком, але продовжував працювати на вуглерозрізі «Балахівський» до 1989 року.
Батьківщина високо оцінила заслуги Василя Петровича. За мужність та героїзм, виявлені в роки Великої Вітчизняної війни, та за звитяжну працю він був нагороджений орденом Вітчизняної війни ІІІ ступеня, орденом „За мужність”, медалями «За перемогу над Німеччиною», медаллю Жукова, „Захиснику Вітчизни”, „Ветеран праці” та багатьма іншими нагородами.
Неодноразово відзначався грамотами та подяками районного та обласного рівнів, а також відомчими нагородами Міністерства вугільної промисловості. У 1980 році занесений у Книгу Пошани трудової слави розрізу «Балахівський».
Василь Петрович любив життя, був надзвичайно активною, авторитетною і шанованою людиною, його неодноразово запрошували на зустрічі з молоддю, з якою він ділився спогадами про роки війни, розповідав про працю гірників.
До нього часто зверталися люди - одні за мудрою порадою, інші - просто поспілкуватись з приємною, мудрою і доброю людиною.
Разом з дружиною Ганною Макси-мівною (нині покійною) вони виховали двох дітей - Тамару та Олександра (син, на жаль, теж вже покійний), які подарували йому чотирьох онуків з якими він дуже любив бавитись.
Невблаганна хвороба та похилий вік зробили свою чорну справу: 5 серпня 2016 року перестало битися серце цієї хорошої людини.
Члени Петрівської районної організації ветеранів України глибоко сумують з приводу смерті Василя Петровича. Висловлюємо щире співчуття близьким, рідним та друзям покійного.
Світла пам’ять про цю мужню і достойну людину назавжди збережеться в серцях всіх, хто його знав.
Царства небесного Вам, дорогий друже.

Петрівська райдержадміністрація, Петрівська районна рада, Петрівська районна організація ветеранів України.