28 червня - День Конституції України!Шановні друзі!

Прийміть щирі вітання з нагоди Дня Конституції України!
Нехай демократичні засади, що були закріплені Основним документом, стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожному громадянину нашої держави.
Переконаний, що спільними зусиллями ми здобудемо мир в Україні і будемо пишатися тим, що ми - громадяни процвітаючої європейської країни!

Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Дорогі земляки!

Щиро вітаю вас із визначним державним святом – Днем Конституції!
Основний Закон є визначальним чинником забезпечення державного суверенітету України та консолідації суспільства.
Нехай ваше особисте щастя і благополуччя гармонійно поєднується із загальнодержавними інтересами, а трудові досягнення сприяють розвитку Вітчизни. Бажаю вам міцного здоров’я, творчого натхнення, добробуту і затишку у ваших родинах, мудрості й далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень.
Нехай це свято додасть вам наснаги і творчих здобутків в ім’я процвітання нашої незалежної Батьківщини.

З повагою народний депутат Анатолій Кузьменко

* * *

Шановні земляки!

28 червня ми відзначаємо велике державне свято – День Конституції України. Це – перша Конституція незалежної України, котра стала основою розбудови нашої держави як повноправної учасниці світового співтовариства.
Прийнята за драматичних обставин 20 років тому, Конституція увійшла в наше життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Депутати Верховної Ради працювали над її проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня 1996 року. В результаті було ухвалене консолідоване історичне рішення щодо найголовніших державних символів – синьо-жовтого прапора, герба та гімну, єдиної державної української мови.
Народження основного закону країни закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Це стало найважливішим кроком у забезпеченні прав і свобод людини, сприяло подальшому зміцненню міжнародного авторитету України.
На жаль, ряд норм і положень чинної української Конституції сьогодні опинилися під загрозою, зокрема через агресивні дії сусідньої країни, якою анексовано частину нашої території, на іншій частині розв’язано кровопролитний збройний конфлікт. Тож наш спільний обов’язок мудрими та виваженими, але водночас – рішучими і непоступливими діями повернути цей стан речей у конституційне поле, хоча для цього, можливо, знадобиться ще не рік і не два…
Відзначаючи це свято, ми повинні пам’ятати, що витоки свого конституційного мислення ми ведемо від видатних вітчизняних державотворців – Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Михайла Грушевського. Згадаймо й про незабутнього отамана Пилипа Орлика, котрий ще у 1710 році створив прообраз першої української конституції – «Пакти й Конституції прав і вольностей Війська Запорозького».
Нам є чим пишатися, ми маємо славну історію, продовженням якої є наша повсякденна праця, ратні і трудові здобутки в ім’я зміцнення і процвітання України.
Тож спільними зусиллями, розумінням цінностей демократичних ідей здобудемо вільну, заможну, відповідальну перед суспільством державу.
Бажаємо миру і щастя, духовної міцності, здоров’я, сили, великих трудових звершень та незламної віри в щасливе майбутнє України і нашого рідного степового краю.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради