учитель А.Комишан проводить інструктаж дітямНаприкінці квітня в Петрівській початковій школі пройшов «День цивільної оборони».

Були відпрацьовані питання оповіщення і збору, уточнювалися дії при виникненні надзвичайних ситуацій відповідно до плану, а також відбулася перевірка готовності дій за призначенням. Перед першим уроком відбулася загальношкільна лінійка, присвячена «Дню цивільної оборони», трагедії Чорнобиля, виступи юних інспекторів руху, пожежників та рятувальників. Піднімалися питання радіаційної та хімічної небезпеки, загрози затоплення, терористичного акту, пожеж. У цей день у початкових класах організовувалися - вікторини, рольові ігри з основ безпеки життєдіяльності, провели змагання, до програми яких включалися від однієї до декількох вправ, тренувань, відпрацьовувалися дії за сигналами оповіщення в разі виникнення надзвичайних ситуацій. У ході планових занять на уроках малювання - у конкурсі малюнків діти показали допомогу при стихійних лихах, аваріях і катастрофах, учителі допомогли виготовити прості засоби індивідуального захисту. Поряд з теоретичними провели і практичні заходи: збір постійного складу школи, перевірку укомплектованості й оснащеності невоєнізованих формувань цивільної оборони, протипожежні, світломаскувальні та евакуаційні, відпрацювали прийоми користування засобами індивідуального захисту. На території школи організатори провели і спортивні змагання, естафети, тренування по одяганню протигазів та ватно-марлевих пов’язок.

Під час виконання окремих завдань і ситуацій враховувалася організованість і дисципліна учнів, точність і якість виконання поставлених завдань. Виставлялися бали кожному класу. Постійна увага приділялася виконанню вимог безпеки, особливо при опрацюванні евакуації учнів з приміщень учбового закладу.

Після загального розбору класні керівники підвели підсумки, проаналізували роботу кожного учня, визначили тих, у кого найкращі успіхи в своїх класах.

На основі цих результатів будуть розроблені практичні заходи з усунення виявлених недоліків, внесені необхідні зміни у плани роботи на наступний рік.

Олена Приходкова

учні 3-Б класу змагаються, хто швидше зав’яже ватно-марлеву пов’язку учитель Т.Капустинська демонструє учням, як правильно одягати протигаз

На знімках: учитель А.Комишан проводить інструктаж дітям; учні 3-Б класу змагаються, хто швидше зав’яже ватно-марлеву пов’язку; учитель Т.Капустинська демонструє учням, як правильно одягати протигаз.