Фінансова підтримка суб’єктів малого підприємництва

Рішенням Кіровоградської обласної ради від 24 березня 2016 року № 42 затверджено регіональну програму розвитку малого та середнього підприємництва у Кіровоградській області на 2016 - 2018 роки, а рішенням Петрівської районної ради від 25 грудня 2015 року № 15 затверджено програму розвитку малого підприємництва у Петрівському районі на 2016 - 2020 роки.

На виконання заходів вищевказаних програм у районному бюджеті на 2016 рік передбачено кошти в сумі 5,0 тис. грн. на надання фінансової допомоги суб’єктам малого підприємництва на реалізацію інвестиційних проектів за пріоритетними напрямками розвитку.

Фінансова допомога з районного бюджету суб’єктам підприємництва надається на конкурсній основі на умовах співфінансування проектів, які впроваджуються за рахунок коштів обласного бюджету через Регіональний фонд підтримки підприємництва у Кіровоградській області.

На даний час Регіональний фонд підтримки підприємництва у Кіровоградській області оголошує конкурс бізнес - проектів суб’єктів малого та середнього підприємництва. Конкурс проводиться до 30 листопада 2016 року.

Фінансова підтримка суб’єктам малого та середнього підприємництва, у т. ч. з числа учасників АТО, надається для впровадження бізнес-проектів, які відповідають пріоритетним напрямкам регіонального розвитку, визначених Стратегією розвитку Кіровоградської області на період до 2020 року, іншими обласними цільовими програмами, зокрема на:

впровадження сучасних технологій, у першу чергу, енергозберігаючих та екологічно чистих;

створення (розширення) виробництв з переробки сільськогосподарської продукції, виробництва продовольчих товарів, підприємств з виробництва інших видів продукції, товарів і послуг;

створення (організація) овочесховищ;

створення (розширення видів послуг) закладів побутового обслуговування населення у сільській місцевості;

створення нових (розширення діяльності створених) сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

З переліком документів та умовами конкурсу можна ознайомитись на офіційному веб-сайті департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміні-страції в розділі «Кіровоградщина бізнесова».

Документи на розгляд приймаються за адресою: 25006, м. Кіровоград, вул. Тараса Карпа (колишня Тимірязева), 84, кім. 417, 418.

Інформаційно-консультаційне забезпечення порядку надання фінансової допомоги та розробки бізнес-проектів здійснюють: Регіональний фонд підтримки підприємництва у Кіровоградській області (тел. (0522) 24-58-30, факс: (0522) 24 08 86) та відділ економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації (тел. 9 62 62).

Відділ економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА.