робоча президія сесіїІз сесії районної ради

Наприкінці минулого тижня відбулося чергове – сьоме засідання сесії районної ради сьомого скликання, на якому було розглянуто цілу низку важливих і актуальних питань.

Зокрема, з інформацією про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Петрівського району виступив заступник керівника Олександрійської місцевої прокуратури Антон Клюкін.

Далі з переліком питань, що стосуються виконання в районі програм підтримки та розвитку житлового будівництва, виготовлення відповідної містобудівної документації ознайомила начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства райдержадміністрації Світлана Заєць. Крім того, Світлана Вікторівна пояснила характер внесених змін та доповнень до бюджетної програми районного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Цілий ряд керівників комунальних закладів району, серед яких, зокрема, головний лікар Петрівської центральної районної лікарні Микола Яновський, головний лікар комунального закладу «Петрівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Геннадій Кім, начальник Петрівського ком-бінату комунальних підприємств Володимир Колісник та головний редактор КП «Редакція районної газети та радіомовлення Пет-рівського району» (автор цих рядків) представили звіти про виконання функціональних обов’язків, фінансово-господарську діяльність та ефективість використання майна за 2015 рік.

лічильну комісію цього дня представляли депутати Віктор Стець та Людмила КогутВтім найважливішим питанням черги денної, очевидно, все ж можна вважати розгляд внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року № 12 «Про районний бюджет на 2016 рік» (з ними ознайомила начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Овдій. Важливість його визначається формуванням предметного фінансового ресурсу, який буде спрямовано для розв’язання найбільш нагальних на сьогодні в районі проблем (точніше – на одні з найнагальніших). Зокрема, 700 тис. грн. буде спрямовано на придбання шкільного автобуса для потреб Новостародубського освітнього округу (інші 700 тис. грн. буде виділено державою в рамках реалізації відповідної цільової програми), 100 тис. гривень буде використано для здійснення ремонту цокольної частини головного корпусу Центральної районної лікарні, ще 80 тис. грн. - для придбання двох піролізних котлів для цієї ж установи; 100 тис. гривень виділено на розвиток і переоснащення нещодавно виокремленого в самостійну структуру комунального закладу «Редакція Петрівського районного радіомовлення».

депутати за роботоюТакож депутатами було затверджено субвенцію з районного бюджету Кіровоградському обласному бюджету для співфінансування інвестиційних проектів регіонального розвитку, що реалізовуватимуться за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2016 році загальною сумою 489,083 тис. грн. Про перелік об’єктів, на які передбачається спрямувати кошти в рамках згаданих проектів, ми повідомляли в одній з попередніх публікацій.

Нагадаємо, що йшлося про капітальний ремонт теплосистеми Петрівського НВК, капітальний ремонт (заміну) віконних прорізів по Луганській ЗШ І-ІІІ ст., капітальний ремонт (заміну віконних блоків та вхідної групи) головного корпусу Петрівської ЦРЛ та капітальний ремонт (заміну віконних блоків та вхідної групи) в інфекційному корпусі Петрівської ЦРЛ.

Також, гадаємо, нашим читачам буде цікавою і обнадійливою інформація, оприлюднена в «різному» головою районної ради Тамарою Сакарою. Зокрема, Тамара Вікторівна повідомила, що в районі нарешті розпочалися довгоочікувані роботи по ремонту автомобільних шляхів. В першу чергу, ці роботи вестимуться по автошляхах Кривий Ріг – Петрове (від межі Дніпропетровської області через Червонокостянтинівку в напрямку райцентру) та Олександрія – Петрове. Також у цьому році передбачається здійснити ремонт дорожнього покриття в межах самого Петрового (для цих потреб сесією Петрівської селищної ради було виділено кошти в сумі 1 млн. гривень). Сесією було розглянуто також ряд інших питань.

Володимир Кіфенко.

На знімках: робоча президія сесії; лічильну комісію цього дня представляли депутати Віктор Стець та Людмила Когут; депутати за роботою.