Стій! Час, замри і озирнися в минуле. Озирнися на тих, кого зараз немає, хто з каменя дивиться на нас з висоти своїх пам’ятників. Зупинись - постій мовчки - згадай...

Мільйонам українців врізались в пам’ять важкі дні другої світової війни: чорною тінню фашистської навали, димом пожеж, смертю і руїнами. Тих, хто бачив ці жахіття, залишилося зовсім мало. Та всі вони живуть в пам’яті рідних та близьких. Адже завдяки безсмертному подвигу радянських солдат, ми, нинішнє покоління, живемо в квітучій Україні, де майорить сьогодні синьо - жовтий прапор свободи.

Пам’ять... Вона не має початку і не має кінця. Ми закликаємо вас сьогодні згадати усіх учасників Великої Вітчизняної війни поіменно.

Петрівський районний парламент дітей оголошує акцію «Ми пам’ятаємо їхні імена…», яка пройде 9 травня, і закликає долучитися до неї усіх жителів району: і дорослих, і дітей. Відкрийте сімейні альбоми, візьміть портрети своїх батьків, дідів та прадідів - учасників Великої Вітчизняної війни та вийдіть 9 травня на святкові мітинги з портретами в руках.

Хай пам’ять про ту страшну війну згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Анна Стожкова, голова Петрівського РПД