Стали на крок ближче до Кубка

Футбольне життя Петрівщини на тижні, що минає, було позначене одразу двома подіями: минулого понеділка свої виступи в чемпіонаті Кіровоградської області розпочали футболісти «Інгульця-2», а вже через день вони ж, що-правда уже в якості команди, що представляє аматорську збірну Кіровоградщини, захищали кольори області в національному відборі до змагань на Кубок регіонів ФФУ.

Забігаючи наперед, повідомимо, що обидва матчі принесли перемогу нашій команді, тож у першому випадку ми вибороли 3 очки й посіли одне з провідних місць в турнірній таблиці, а в другому – пройшли до наступного раунду розіграшу. Однак за змістом продемонстрованої гри обидва поєдинки дещо відрізнялися один від одного. Зокрема, першим нашим опонентом по виступах в чемпіонаті області стала нещодавно створена олександрійська команда «Шляховик». Команда молода, але гравці в ній зібрані, переважно, досвідчені, які вже виступали в командах різного рівня, зокрема й в командах майстрів. Серед інших, уважні уболівальники помітили там і колишніх гравців «Інгульця», точніше – тоді ще ФК «Агрофірма «П’ятихатська» – Сергія Твердоуха та Андрія Вдовіченкова. Після красивого удару головою, внаслідок розіграшу кутового удару, у воротах гостей відзначився голом наш захисник Артем Ковтуненко. Як з’ясувалося згодом, цей гол і виявився єдиним, забитим у цьому матчі, тож футболісти «Інгульця-2» здобули перемогу з рахунком1:0. І все ж гра залишила по собі неоднозначне враження: здавалося, нашим хлопцям бракує свіжості і зіграності, час від часу в нашому штрафному майданчику спалахували такі «пожежі», що м’яч лише чудом не влетів у ворота. Схоже, що тренерському складу слід ретельніше готувати своїх підопічних до подальших виступів у чемпіонаті, адже такої легкої прогулянки, як у двох попередніх сезонах, цього року, здається, вже може й не бути.

Натомість у грі на Кубок регіонів ФФУ , де нашими суперниками були спортсмени Запорізької області, команда Євгена Прошенка виглядала вже значно переконливіше, відзначившись у воротах гостей чотири рази: голи на рахунку Олександра Сергієнка, Ніки Січінави, Володимира Марчука та Сергія Авдєєнка. Перша ж зустріч на полі запоріжців завершилася внічию 1:1. Таким чином наша команда пробилася до півфіналу, де й чекатиме на свого наступного суперника, яким стане переможець пари збірних Сумської та Харківської областей.

Володимир Кіфенко.