Віталій ЖуравльовУкраїнська православна церква Київського патріархату відзначила Віталія Журавльова медаллю «За жертовність та любов до України». Нагороду, передану Патріархом Київським і всієї України Філаретом, політику вручив Єпископ Кіровоградський і Голованівський – Марк.

Єпископ зазначив, що таким чином церква говорить «дякую» тим людям, які проявляють турботу не тільки про країну, але є прикладом для наслідування.
Напередодні 2016 року Журавльов також отримав грамоту – подяку від Президента країни Петра Порошенка за громадянську мужність та зміцнення обороноздатності та безпеки України, а також орден від Всеукраїнської організації «Ніхто крім нас».
Нагадаємо, що Віталій Журавльов опікується Благодійною організацією Благодійний ФОНД «Українські соціальні програми», що була заснована ним ще у 2007 році. Мета заснування: допомога соціально - незахищеним людям, онкохворим.

З 2014 року глобально працює по програмі підтримки військових та їх родин під час проведення АТО.
З осені 2015 року Віталій Журавльов долучився до гуманітарної місії спільно з Датською радою у справах біженців при посольстві Данії в Україні. Датська місія в Україні покликана інформувати населення територій, що прилягають до зони ведення бойових дій щодо поводження з мінами. Завдяки благодійному Фонду «Українські со-ціальні програми» організовано інформативну роботу для населення міжконфесійним батальйоном військових капеланів.

Віталій Журавльов є депутатом Олександрійської районної ради, членом бюро Кіровоградської обласної орга-нізації партії «Батьківщина» та куратором партійної орга-нізації в Олександрії, Олександрійському, Долинському, Устинівському, Новгородківському та Петрівському районах.