У ці березневі дні минає 202 роки від дня народження національного пророка, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу - Тараса Григоровича Шевченка.

Тарас Григорович Шевченко підняв на найвищий рівень ту дорогоцінну духовну спадщину, яку протягом віків створювали українські безіменні генії – творці народних пісень. Він здобув українській літературі загальне визнання і гідне місце в ряду національних культур світу.

Великий Кобзар став знаковою фігурою не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя.

Сповнені любов’ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним і достойним з натхненням звучать слова Тараса Григоровича і сьогодні, коли Україна будує власний дім — незалежну, демократичну, суверенну державу.

Переконаний, що вони є і будуть важливим орієнтиром та дороговказом на подальшому шляху державотворення і демократизації суспільства. Немає сумніву, що, як і мріяв наш великий пророк, “оживе добра слава, слава України”. Нехай святе Шевченкове ім’я об’єднає нас усіх, незалежно від поглядів та переконань, задля щасливого майбутнього рідного народу.

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко