Артем КорчійНаука, фото, музика, образотворче та народно-прикладне мистецтво - важко перелічити всі ті напрямки, де проявляють себе з найкращого боку талановиті представники підростаючого покоління Петрівщини.

Розкрити потенційні таланти та наукові вміння своїм вихованцям допомагає Центр дитячої та юнацької творчості, що кожного навчального року проводить безліч конкурсів та акцій, в яких учні шкіл району беруть активну участь. Вони постійно стають переможцями та дипломантами обласних та Всеукраїнських конкурсів, олімпіад, чемпіонатів, фестивалів. І від того ми, без перебільшення, радіємо, адже це окреслює нам цілком конкретні перспективи на майбутнє. Майбутнє Петрівщини, майбутнє Кіровоградщини, майбутнє всієї нашої України!

Найактивнішими учасниками всіх обласних заочних заходів 2015-2016 навчального року є учні Богданівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

Артем Корчій - жвавий, бадьорий хлопець із доброю вдачею та почуттям гумору. Має акторські здібності, учасник шкільної агітбригади. Восени 2015 року став переможцем ІІ обласного етапу Всеукраїнської акції «Птах року» з роботою «Лебідь-шипун», а також разом зі своїми однокласниками Марією Шульгіною та Валерією Белей долучився до Всеукраїнського конкурсу «До чистих джерел». Школярі зробили дослідження джерела Жадане і отримали відзнаку Національного еколого-натуралістичного центру.

Активною учасницею цієї школи також є Тетяна Волосянко - маленька перлинка, сповнена нових ідей та безмежної енергії. Вона повсякчас вигадує цікаві заняття і розваги. Тому ставить перед собою все нові і нові завдання та вміло із ними справляється. Тетяна зайняла ІІ місце в обласній виставці «Український сувенір», а на обласному етапі  фотоконкурсу «Моя Україна»» - отримала дипломи І і ІІ ступенів.

Дар’я Шелест, учениця 3 класу, - активна не тільки у навчальній, а й у позакласній діяльності. Захоплюється декоративно-ужитковим мистецтвом, любить малювати, цінує хвилини, коли випадає нагода залишитися наодинці з цікавою книгою, має акторські здібності, відмінно навчається. У обласній новорічно-різдвяній виставці «Новорічна композиція» дівчинка виборола ІІІ місце.

Разом із Богданівською школою у всіх обласних та всеукраїнських акціях беруть участь і учні Новостародубської загальноосвітньої школи.

Головним заняттям учнів цієї школи, Олексія Суровця та Володимира Панібратенка у вільний час є фотосправа. Особливо вони полюбляють фотографувати пейзажі своєї місцевості. Саме це захоплення і принесло їм перемогу в обласному конкурсі юних фотоаматорів «Моя Україно»

Марія ШульгінаЄвген Ситник - учень 9 класу цієї ж школи. Євген - активний учасник шкільних, районних та обласних конкурсів. У обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» він зайняв ІІ місце.

Дуже активною і відповідальною представницею Новостародубської школи є Юлія Лига. Разом із вчителем І.В Калмиковою Юля представила на конкурс «Ліси для нащадків»  свою роботу. В області робота зайняла ІІІ місце, а за участь у Всеукраїнському етапі учениця і її науковий керівник отримали Грамоту Національного еколого-натуралістичного центру.

Із вище сказаного можна зробити висновок, що учні Новостародубської школи дуже люблять і бережуть природу, а ще одним доказом цього стала  робота Катерини Мусульбес «З портфеля дослідника», у якій  Катя показала, як саме діти допомагають берегти природу, завдяки якій посіла ІІ місце в обласному етапі.

На базі Балахівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів діє євроклуб «Промінь Європи», учасники якого у грудні 2015 року у м. Кіровоград представили свої есе на тему: «Безпечна Україна. Безпечна Європа. Безпечний світ». Зі своєю роботою Вікторія Жуган (староста євроклубу) стала переможцем, а Олександра Балдьонок зайняла ІІ місце. Крім того, Олександра є членом районного та обласного парламентів дітей, займається волонтерською роботою у районі.

Учениця ж цієї школи Софія Царенко взяла участь у вже згаданому фотоконкурсі «Моя Україно». Її робота «З нами шпак старесенький до весни прощається» у області зайняла ІІ місце.

Це лише маленька частина досягнень нашого підростаючого покоління. Продовження читайте в одному з наступних номерів.

Інна Вотусь, культорганізатор ЦДЮТ

Валерія Белей Тетяна Волосянко

Дар’я Шелест Володимир Панібратенко

 Олексій Суровець Євген Ситник

Юлія Лига Катерина Мусульбес

Вікторія Жуган Олександра Балдьонок

Софія Царенко

На знімках: переможці обласних та Всеукраїнських конкурсів.