фрагмент спілкування з мешканцями Петрівського.Продовжує ефективну роботу мобільний соціальний офіс, на який цього разу чекала зустріч з жителями села Петрівське. Організувала  роботу офісу сільський голова Наталія Лепська. Маючи у запасі чимало актуальних  питань, 45 чоловік скористалися нагодою отримати на них відповіді. Надавали їх начальник управління соціального захисту населення Валентина Сибіра, заступник начальника управління пенсійного фонду Світлана Годун та юрисконсульт територіального центру Роман Лук’янов.

Звичайно ж, питання оформлення та надання субсидій залишається основним та актуальним. Кожен намагався пересвідчитись, що оформити субсидію легко та доступно, і після її отримання не виникне ніяких загроз для фінансового чи майнового стану. Багато питань стосувалося  пенсій та законодавчих змін щодо пенсійного віку, права на пенсію, її розміру. Зацікавили присутніх послуги, які надає територіальний центр, а саме: рубання дров, косіння трави, послуги швачки, перукаря, соціального таксі та юридичні. Зважаючи на поважний вік, багатьом важко розраховувати лише на власні сили, а декому і взагалі неможливо, тож доводиться користуватися чужою допомогою.

Виникало питання і правильності заповнення декларації про доходи, а також допомоги в розрахунках за житлово-комунальні послуги. Інформаційно-роз’яснювальна робота була проведена в повному обсязі. Жителі села добре відреагували на саму зустріч, а ще більш радісно на отриману допомогу. Тож повертались додому цілковито задоволеними. Зустрічі в мобільному соціальному офісі вже мають свої позитивні результати, тож така  робота на благо населення є виправданою і ефективною.

Вікторія Махнюк

На знімку: фрагмент спілкування з мешканцями Петрівського.