З метою забезпечення відшкодування повної вартості послуг з водопостачання та водовідведення, у зв’язку зі значним зростанням цін на енергоносії, паливо-мастильні матеріали та зміною мінімальної заробітної плати на державному рівні, керуючись ст..7, ст.31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», ст..9,10 Закону України «Про ціни та ціноутворення», Постановою Кабінету Міністрів України «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» від 01.06.2011р. №869 із змінами та доповненнями та Наказу Мінрегіонрозвитку, будівництва та ЖКГ України від 30.07.2012 р №390 « Про затвердження порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифі, зміну цін/тарифів з обгрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», Комунальне підприємство «Петрівське» інформує про наміри здійснити зміну нових тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення для споживачів смт. Петрового, Петрівського району, Кіровоградської області.

 

Діючі тарифи на водопостачання та водовідведення були затверджені рішенням Петрівської селищної ради від 23.11.2011р №311/6, а в 18 січня 2013 року було прийнято рішення №947/6 про коригування базових тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення, у зв’язку зі зміною тарифів на електроенергію, всі інші статті витрат залишилися без змін.

Відсоток відшкодування собівартості діючим тарифом складає 31,9 % для водопостачання та 42,7 % для водовідведення.

За результатами господарської діяльності по наданню послуг з водопостачання та водовідведення за 2015 рік підприємство отримало збитків на суму 2 166,5 тис. грн. Причиною збиткової діяльності по наданню вищеназваних послуг є економічні чинники, які не залежать від діяльності, а саме: зростання основних складових тарифу (заробітна плата, електроенергія, паливо-мастильні матеріали).

В результаті проведених розрахунків планується встановити наступні тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення для бюджетних установ та інших організацій:

Всі зауваження та пропозиції стосовно планових тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення для споживачів смт. Петрового просимо надавати за адресою: вул. Літвінова, буд. 19, смт. Петрове, Петрівського району, Кіровоградської області, ел.адреса: kppctrivske@yandex.ua, тел.9-76-75, впродовж 15 днів з моменту публікації повідомлення в районній газеті.

Адміністрація КП «Петрівське»