доповідає С.Пронь(З колегії районної державної адміністрації)

Таке запитання могли собі задати більшість з присутніх на черговому засіданні колегії районної державної адміністрації, яке відбулося на цьому тижні, після виступу начальника відділу кадрової роботи апарату районної державної адміністрації Світлани Пронь з інформацією «Про підсумки роботи з кадровим резервом за 2015 рік, його дієвість та професійне навчання осіб, зарахованих до нього».

Вона доповіла про стан роботи з молодими спеціалістами, залученими до кадрового резерву, їхню професійну підготовку та навчання, стажування на відповідних посадах.

Слід зазначити, що з року в рік повторюється одна і та ж ситуація: ця робота ведеться, але на вакантні посади потрапляє не так вже й багато осіб, з тих, що стояли в кадровому резерві. С.Пронь пояснила це тим, що після стажування і ознайомлення з реальним станом справ, багато хто відмовляється від подальшої кар’єри на державній службі. Причини – низька зарплата, багато громіздкої і непродуктивної паперової роботи, нецікавої молодим людям, відсутність чітких перспектив подальшого професійного зростання і поліпшення матеріального забезпечення.

На запитання голови райдержадміністрації Сергія Завалія: що нового і цікавого передбачено в новому Законі України про державну службу, який вступить в силу з 1 травня 2016 року, чи вирішують позитивно його певні положення проблеми, названі в інформації, озвученій на колегії, С.Пронь пояснила, що кадровий резерв, як інституція, тепер взагалі скасовується (що викликало іронічне пожвавлення в залі), поступове підвищення рівня заробітної плати передбачається лише у 2017-му році, а фактичне ж – у 2019-му.

члени колегії приймають рішення шляхом голосуванняПісля таких слів мимоволі і виникає запитання, винесене у заголовок.

Наступним питанням порядку денного засідання колегії став звіт «Про стан надання медичної допомоги дитячому населенню Петрівського району за 2015 рік», з яким виступив головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Петрівського району Геннадій Кім.

Він повідомив, що укомплектованість медичних закладів району лікарями-педіатрами складає 43,0% від потреби. Немає педіатрів у Володимирівській, Балахівській, Іскрівській та Зеленській амбулаторіях. Під наглядом в медичних закладах перебувало 3898 дітей, з них 216 – до одного року, 682 підлітків.

Охоплення дітей першого року життя вакцинацією склало 99,5%, туберкулінодіагностика дітей до 15 років склала 1000 проб на 1000 дітей. Дитяча смертність по району – 14,9% при середньообласному показнику 8,85%. Померли троє новонароджених: одна дитина в пологовому відділенні Петрівської ЦРЛ, двоє – в перинатальному центрі м. Кіровограда. Всі ці випадки розібрані на медичних комісіях в районі та ДОЗ.

Дитяче відділення розраховане на 15 ліжок, навантаження на ліжко за 2015 рік – 354,1, середня тривалість перебування у стаціонарі -10,0 днів, летальність в дитячому відділенні відсутня.

Обговорюючи виступ Г.Кіма, С.Завалій зазначив, що в Петрівському районі найнижчий в області відсоток народжуваності, а перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Лукашов вніс кілька пропозицій щодо поліпшення роз’яснювальної роботи з матерями, поліпшення роботи на місцях щодо готовності медичних працівників та сільських голів до роботи в складних погодних умовах.

Голова районної ради Тамара Сакара внесла пропозиції щодо аналізу відповідних програм у частині соціального забезпечення з метою залучення в район лікарів, та цільового направлення на навчання молоді у навчальних закладах медичного профілю.

Члени колегії з усіх питань порядку денного прийняли рішення з внесеними під час обговорення доповненнями.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: доповідає С.Пронь; члени колегії приймають рішення шляхом голосування.