Як відомо, зміна назв вулиць, провулків та навіть населених пунктів відбувається на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Цей закон вступив у дію з 21 травня 2015 року і до 21 листопада право перейменовувати вулиці, згідно з його положеннями, надавалося селищній раді через механізм обговорення змін у громаді щляхом проведення громадських обговорень на зборах, слуханнях, зустрічах.

Петрівська селищна рада, її депутати попереднього скликання та селищний голова І.В Педан закон не виконали, обговорення не провели, рішення не прийняли, а тому зараз по закону повноваження щодо прийняття рішення покладено на Петрівського селищного голову С.О.Тилик. За її розпорядженням створено та проведено перше засідання робочої групи, що, власне, й розглянула назви вулиць, які підлягають перейменуванню, та внесла свої пропозиції на обговорення усім жителям селищної ради. Група уважно та виважено підійшла до нових назв вулиць. Основною її метою було прагнення запропонувати такі назви вулиць, щоб надалі уже ніхто не забажав їх знову перейменовувати. Зараз, мабуть, у нас в усіх більше виникає питань:а що робити із записами в паспортах, документах на майно, з іншими документами, де залишаться старі назви вулиць, та й взагалі - скільки бюджету селища коштуватиме перейменування?

Але ми повинні розуміти: якщо не обговоримо, не внесемо пропозиції селищному голові, а Світлана Олександрівна не прийме рішення - це по закону мусить зробити  голова обласної державної адміністрації.

Тож, шановні жителі селища Петрове, сіл: Новомануйлівка, Покровка та Олександродар, чекаємо від Вас пропозицій.

Попередньо пропонуємо такі назви вулиць.

Інформаційне повідомлення

про проведення громадського обговорення у формі засідання за круглим столом про питання зміни назв вулиць, провулків населених пунктів Петрівської селищної ради

  1. Організатор громадського обговорення – Петрівський селищний голова Тилик Світлана Олександрівна.
  2. Найменування юридичної особи, якій пропонується присвоїти назву:
     Поточна назва (вулиці, провулку)  Назва вулиці, провулку, яка пропонується
     смт Петрове
     вул. Леніна  вул. Правобережна
     вул. Ілліча  вул. Центральна
     вул. Кірова  вул. Паркова
     вул. Комітерна  вул. Торговельна
     вул. Радянської Армії  вул. Зоряна
     вул. Колгоспна  вул. Трудова
     пров. Крупської  пров. Затишний
     вул. Енгельса  вул. Квітнева
     вул. Фрунзе  вул. Інгулецька
     вул. Будьоного  вул. Медова
     вул. Жовтнева  вул. Святкова
     вул. Ворошилова  вул. Лівабережна
     вул. Чапаєва  вул. Сонячна
     вул. Щорса  вул. Вереснева
     пров. Леніна  пров. Народний
     вул. Свердлова  вул. Злагоди
     вул. Кіровоградська  вул. Чумацька
     пров. Червоний  пров. Козацький
     вул. Калініна  вул. Березніговатька
     вул. Ватутіна  пров. Весняний
     вул. Боженка  вул. Відродження
     пров. Радянської Армії  пров. Зоряний
     с. Олександродар
     вул. Жовтнева  вул. Урожайна
     с. Новомануйлівка
     вул. Петровського  вул. Благодатна
     с. Покровка
     вул. Енгельса  вул. Польова
  3. Строк, місце, час проведення заходів з громадського обговорення, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників. Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються до 15 лютого 2016 року. Проведення засідання – 20 лютого 2016 р, о 10.00 год., вул. Жовтнева, 7 (актовий зал), Початок реєстрації учасників о 09.45 год.
  4. Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форма для подання пропозицій – смт Петрове, вул. Жовтнева, 7 приймальна Петрівського селищного голови, sel.rada.petrovo@ukr.net, тел. (05237)9-72-60. Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає. Юридичні особи подають пропозиції у письмовій чи електронній формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження. Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.
  5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення - смт Петрове, вул. Жовтнева, 7 - приймальна Петрівського селищного голови, sel.rada.petrovo@ukr.net, тел. (05237)9-72-60.
  6. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Петрівський селищний голова Тилик Світлана Олександрівна.
  7. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення – до 24 лютого 2016 року на сторінках районної газети «Трудова слава» або на офіційному веб-сайті Петрівської селищної ради.

Світлана Тилик, Петрівський селищний голова