новорічні посилки комплектують працівники райдержадміністраціїПетрівщина продовжує допомагати Українській Армії та своїм землякам-військовослужбовцям. Так напередодні новорічних свят районною державною адміністрацією та районною радою було організовано збір посилок для воїнів-земляків.

- Наближаються свята, найбільш казкові та очікувані, які, зазвичай, кожна українська родина зустрічає разом із найближчими людьми, в сімейному колі. В зоні АТО зараз знаходиться більше ста наших земляків, хлопців, що ціною свого здоров’я і життя дають нам змогу працювати, спокійно спати і просто радіти життю. Гадаємо, що петрівчани зможуть підтримати воїнів, які знаходяться на передовій, далеко від рідних і домашнього вогнища та передати їм до святкового новорічного столу гостинці, щоб і вони відчули затишок свята, – з такими словами звернулися керівники району Сергій Завалій та Тамара Сакара до керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України, розташованих на території району, сільських та селищних рад.

Відповідно до списку військовослужбовців Петрівського району, які зараз знаходяться у зоні проведення АТО, їх було розподілено між трудовими колективами установ, організацій райцентру, сільськими та селищними радами. Тож кожен колектив знав, кому він готує святковий подарунок, мав змогу зв’язатися в телефонному режимі, запитати потребу чи побажання вояка і адресно відправити посилку. Сільські та селищні ради, звичайно, готували продуктові набори для своїх односельців, а тим територіям, звідки в зоні АТО найбільше воїнів, допомогли установи та організації райцентру. Хлопцям, що в кінці грудня прийшли у відпустку, подарунки вручили на місці, а тих, кого командування зможе відпустити на Новорічні свята до своїх родин, теж увагою не оминуть – словом, без подарунка і теплих вітань ніхто з наших захисників залишитися не повинен.

новорічні посилки комплектують працівники Ганнівської сільської радиІ ось перші посилки із різними «смаколиками» відправилися Новою Поштою до солдатів-земляків з Чечеліївської, Зеленської, Іванівської та Ганнівської сільських рад. Воїни з Рядової (Ганнівська сільська рада) та Іванівки встигли вже й отримати подарунки та зателефонували сільським головам Ніні Цапенко і Людмилі Коломієць, яким зворушливо дякували за увагу і підтримку. Ось які новорічні побажання вкладали до кожної посилки працівники Ганнівської сільської ради:

Бажаємо вам миру - це в світі головне,

Хай вас біда і лихо обмине.

Хай вам вклоняється - вся ненька Україна,

Яку ви вберегли в лиху годину.

Хай здоровиться золотим малятам,

Щоб росли на радість мамі й тату.

Хай хата повниться щасливим сміхом,

А Дід Мороз прийде з великим міхом:

У тім мішку він принесе в сім’ю достатку,

Господарю - винця, хазяйці - шоколадку,

Щоб грошики водилися - яскравий гаманець,

Корівки, щоб плодилися - міцненький ремінець.

Смаколиків малечі, цукерок і халви -

Щоб дні різдвяні щедрими були.

А ще хай принесе страренький

Чобітки усім новенькі,

(Щоб усі ваші дороги вели до рідного порогу)

Настрій гарний, пишну вроду

На весь рік ясну погоду.

Хай вам буде весело і гарно

Хай свята пройдуть не марно.

Ми ж вам низенько вклоняємось,

Любим вас, піклуємось і вами пишаємось.

Уже відправили новорічно-різдвяні гостинці відділ освіти РДА та школи райцентру, а також Петрівська райдержадміністрація. Щоб встигнути до Нового року, цього тижня всі 25 підприємств, установ, організацій райцентру та 15 сільських та селищних рад теж відправлять своїм захисникам приємні дарунки.

Крім продуктів до святкового столу, таких як сирокопчені ковбаси, сири, тушонки, згущене молоко, цукерки, печиво, апельсини, шампанське тощо хлопцям передавали багато малюнків, листів, оберегів, які виготовили учні шкіл та вихованці дитсадків, а також новорічні атрибути свята – дощик, гірлянди, сніговички, іграшки. Відправники подбали і про поповнення телефонного рахунку, щоб солдати мали змогу почути рідні голоси та поздоровити близьких та друзів з новорічно-різдвяними святами.

Як ніколи нашим захисникам зараз потрібні увага і тепло: щирі вітання з новорічними святами та побажаннями здоров’я, миру і скорішого повернення додому з перемогою додадуть їм віри у свої сили.

- Отож, ми хочемо, щоб кожен воїн у новорічно-різдвяні свята знав, що ми пам”ятаємо про них, чекаємо додому живими і неушкодженими, віримо в Україну, – зазначив голова райдержадміністрації Сергій Завалій. - Ми збираємо новорічні подарунки нашим бійцям на передовій, щоб у кожного з них було хоча б маленьке свято. Вони зустрічатимуть Новий рік у окопах, аби ми з вами могли-таки святкувати…

На знімках: новорічні посилки комплектують працівники райдержадміністрації та Ганнівської сільської ради.