фрагменти театралізованої виставиНу ось перше свято з цілої низки новорічних, яке особливо до вподоби дітям – День Святого Миколая - вже позаду. Його відзначали в кожній родині, а загальне свято для дітей райцентру – театралізована вистава «Пригоди у казковому лісі» пройшло 18 грудня в районному Будинку культури.

В якості почесних гостей на святі побували голова районної ради Тамара Сакара, голова райдержадміністрації Сергій Завалій, його заступник Тетяна Панета.

С.Завалій та Т.Сакара тепло привітали малечу, побажали дітям здоров’я, успіхів у навчанні, висловили сподівання, що всі вони чемні і виховані, роботящі і слухняні – якраз такі, яких любить і нагороджує подарунками Святий Миколай.

Юні глядачі захоплено спостерігали за пригодами казкових персонажів: Зимової Королеви, Чарівної Феї, Ялиночок, Сніжинок, Дівчинки Наталочки, Ангела і Святого Миколая, самі брали участь у дійстві, розповідаючи вірші, співаючи пісеньки та водячи хороводи. Отримували за це, звичайно ж, подарунки від Миколая.

сніжинкиА в другій половині дня відбулося урочисте відкриття районної новорічної ялинки, що також пройшло у формі вистави «Новорічна пригода», в якій взяли участь Лисиця, Бабуся Шапокляк, Баба Яга, Сніговик, Снігурка та Дід Мороз.

Дітей привітали з новорічними святами керівники району Сергій Завалій, Тамара Сакара, а також Петрівський селищний голова Світлана Тилик, побажали здійснення всіх мрій і сподівань, щастя, здоров’я, добра та миру.

Новорічна потіха виявилася  веселою та цікавою, діти щиро раділи тому, що капості, які намагалися чинити так звані негативні герої, їм не вдалися, тож, незважаючи на різноманітні перепони, Дід Мороз та Снігурка таки прибули на свято вчасно, щоб запалити різнокольорові вогні на новорічній ялинці і святкувати наближення Нового року разом з дітворою. Та й Лисиця, Шапокляк і Баба Яга, зрештою, виявилися зовсім не страшними, а навпаки - досить кумедними і веселими.

Юні учасники свята танцювали навколо ялинки, залюбки розповідали вірші і співали.

Отож новорічні пригоди розпочалися, і попереду у дітвори ще багато веселих і радісних днів.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

гості свята вітання від Т.Сакари та С.Завалія

казкові герої церемонія урочистого відкриття головної районної новорічної ялинки.

ялинка сніжна королева

На знімках: фрагменти театралізованої вистави з нагоди святкування Дня Святого Миколая та церемонії урочистого відкриття головної районної новорічної ялинки.

Фото автора.