Постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 року № 221 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції.

Реабілітація буде здійснюватись на базі діючих лікувальних та санаторно-курортних закладів, які мають сучасну матеріально-технічну базу та кваліфіковані кадри, а саме: ДП «Клінічний санаторій «Курорт Березовські мінеральні води» та ДП «Південь-Курорт-Сервіс» санаторій «Орізонт».

Організацію направлення учасників АТО до таких закладів здійснює управління соціального захисту населення.

Для отримання послуг з психологічної реабілітації необхідно:

стати на облік до управління соціального захисту населення;

подати наступні документи:

1 - заяву;

2 - копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

3 - документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Таким документом може вважатися  один із нижчезазначених (оригінал або його копія):

– наказ Антитерористичного центру при Службі безпеки України або інший документ, який підтверджує залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення;

– довідка про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, згідно з додатком 1 або 2 до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 р. № 413;

– рішення відомчої (або міжвідомчої) комісії про встановлення особі статусу учасника бойових дій, як такій, що захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення;

– довідка про обставини травми (для осіб, які отримали поранення внаслідок бойових дій в районі проведення антитерористичної операції);

– витяг із протоколу засідання військово-лікарської комісії про встановлення причинного зв’язку захворювань, поранень, контузій, травм, каліцтв у колишнього військовослужбовця (для осіб, яким встановлено інвалідність).

Куди звертатися:

до управління соціального захисту населення за:

1 - зареєстрованим місцем проживання;

2 - фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік (для осіб, що переселилися з тимчасово окупованої території).

За більш детальною інформацією звертайтеся, будь-ласка, до управління соціального захисту населення райдержадміністрації за адресою: смт Петрове, вул. Ілліча, 32, тел.: 9-63-50.

Валентина СИБІРА, начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації