У районі відзначили професійне свято підприємців

Почесною грамотою районної ради та районної державної адміністрації нагороджується Вікторія ДеркачДень підприємця – одне з наймолодших, але, водночас, і одне з найшанованіших в країні свят, адже цього дня чествують тих, хто не став чекати милості і ласки від держави, а сам створив власну справу, не лише узявши відповідальність за свою долю та долю своєї родини у власні руки, а ще й сплачуючи податкові відрахування до бюджетів усіх рівнів, цим самим допомагаючи державі виконувати основні свої функції.

Вперше День підприємця святкували у вересні 1999 року, після того, як 5 жовтня 1998 року відповідним указом Президента України це свято було визначене офіційним, що має відзначатися щорічно в першу неділю вересня. Як значилося в тексті Указу: «...враховуючи роль підприємництва у здійсненні економічних реформ в Україні, вирішенні соціально-економічних проблем та визначаючи його вплив на формування та розвиток національної економіки…».

Отож цього дня у святково вбраній сесійній залі районної ради зібралися представники цієї, можливо, найрішучішої і найдієвішої категорії наших громадян. Аби вшанувати їх, до зали також зібралися представники громадськості, підприємств та організацій райцентру. З вітальним словом до головних героїв святкових урочистостей звернулися голови районної ради та райдержадміністрації Світлана Тилик та Сергій Завілій. Зокрема, Сергій Володимирович висловив щиру вдячність підприємцям за те, що завдяки їх невтомній праці в районі зростають кількість робочих місць та обсяги податкових надходжень до районного бюджету, зазначивши, що специфіка економіки Петрівщини є доволі своє-рідною, адже містить у собі одразу кілька складових, серед яких унікально поєднуються сільськогосподарська галузь, видобувна промисловість і, власне, дрібне підприємництво. І кожна з цих галузей, переконаний Сергій Володимирович, є дуже важливою для соціально-економічного розвитку району. Відтак в особі керівника району підприємці Петрівщини завжди матимуть щирого і надійного партнера та товариша, завжди готового, в разі потреби, підтримати, прийти на допомогу.

спільне фото на згадку про святоПродовжила вітальні слова Світлана Олександрівна, зазначивши, що в усі часи підприємливі люди брали на себе відповідальність за долю країни, допомагаючи їй пережити найскрутніші часи криз, воєн, стихійних лих, усіляких суспільних катаклізмів. Власне, і в отих чудових змінах, які сьогодні відбуваються в нашому селищі, теж є вагомий внесок підприємців. Зокрема, без їх фінансової підтримки навряд чи були б такими красивими і неповторними набережна і Парк відпочинку, без неї, певне, не мали б успіху й наступні проекти, які сьогодні також втілюються в життя в районному центрі, зокрема будівництво скверу ветеранів та ремонт палат і лікувальних приміщень в терапевтичному відділенні Центральної районної лікарні. Тож підприємцям висловили щирі побажання миру, щастя, благополуччя, успішного розвитку власної справи.

А затим групі учасників урочистостей були вручені пам’ятні нагороди. Зокрема Почесною грамотою Кіровоградської обласної державної адміністрації нагороджена фізична особа-підприємець Надія Антонівна Лось, Подякою Кіровоградської обласної державної адміністрації – фізичні особи-підприємці Микола Петрович Охотній та Сергій Олексійович Робота. Почесних грамот Петрівської районної ради та районної державної адміністрації удостоєні Вікторія Вікторівна Деркач, Микола Олексійович Ямко та Оксана Вікторівна Мєдвєдєва. Подяками ж районної ради та районної державної адміністрації відзначили Наталію Олексіївну Бойко, Сергія Віталійовича Гончаренка та Ларису Володимирівну Горчеєву. Насамкінець учасники урочистостей отримали в дарунок низку чудових пісень, які для них підготували працівники районного Будинку культури.

Володимир Кіфенко.

На знімках: Почесною грамотою районної ради та районної державної адміністрації нагороджується Вікторія Деркач; спільне фото на згадку про свято.