казкова ЧорногоріяУ кожного літнього місяця є свої плюси і мінуси. І у кожного місця відпочинку, в залежності від періоду літа, є свої переваги і недоліки. Як з урахуванням цього правильно спланувати відпустку в серпні? Основне почуття, яке опановує більшістю з нас у серпні, можна висловити однією фразою «Ось і літо пройшло, немов і не бувало ...». Але, з іншого боку, серпень вважається кращим для відпочинку місяцем літа. Ще римляни говорили про серпень - «божественний». Цей літній місяць все ще багатий на сонце і тепло, при цьому, як правило, вже немає виснажливої спеки і духоти. А вечори і особливо серпневі ночі дарують приємну цілющу прохолоду. Серпень щедрий на овочі і фрукти, їх дуже багато на ринках. Можливо тому в більшості пляжних країн у серпні настає пік курортного сезону - так званий «золотий сезон».

Переймаючись питанням: «Куди поїхати в серпні?», треба добре розуміти, чого ви чекаєте від літнього відпочинку: пляжу з морем, екзотики, спортивних розваг, екстремального туризму, культурних вражень? І, звичайно, доведеться враховувати свої фінансові можливості.

У Туреччину, Єгипет або Туніс варто їхати тільки в тому випадку, якщо ви - шанувальник спекотного сонця і сильної  засмаги. Туніс у серпні підійде ще й для тих, кому не вистачає на відпочинку тиші, спокою і неспішності навколишнього світу. Для тих, кому спека нестерпна, рекомендують у серпні відпочивати в Хорватії, Чорногорії і Болгарії. Одним з кращих місць відпочинку в серпні вважається Греція, особливо острови, де немає пекучої жари, легкий бриз, тепле море, безліч дешевих фруктів. Тим, хто віддає перевагу гідній культурній програмі, підійде Європа. У серпні турфірми пропонують масу варіантів путівок до європейських країн, де в цей час якраз проходять різноманітні свята і фестивалі. Наприклад, в Німеччині у серпні проходять пивні фестивалі, в Чехії і Великобританії проводяться середньовічні свята, присвячені традиціям і культурі того періоду історії, Нідерланди знамениті серпневим тижнем феєрверків, а в Угорщині, в Будапешті на початку серпня проходить грандіозний поп-фестиваль - один з найбільших в Європі.

Якщо ви не любите пляжний відпочинок, а бажаєте чогось туристичного або навіть екстремального (наприклад, піші або кінні походи, сплави по річках, спелеотуризм, альпінізм), то вам треба вирушати, на озеро Селігер, на річки Карпат. Любителям екзотики підійдуть такі країни як Китай, Японія, Малайзія, Сінгапур, Індонезія, В’єтнам. Зрозуміло, що це лише загальні поради в питаннях відпочинку, але, орієнтуючись на них, ви з легкістю зрозумієте, де саме вам було б добре у серпні.

Підготувала Вікторія Махнюк

На знімку: казкова Чорногорія.