Кріс і Керан Мей - з любов’ю до УкраїниУ пришкільному таборі відпочинку, який діє в Петрівській ЗШ І ступеня, на минулому тижні побували волонтери з благодійною програмою «Табір Світла». Керують волонтерською групою представники Жовтоводської церкви «Життя Ісуса» Олена та Ігор Ляшенки. До групи входять юнаки і дівчата - віруючі з різних церков, та міст України і, навіть, група волонтерів зі США, які прибули до України з місією «Надія і милосердя».

Як розповіла Олена Ляшенко, християнська волонтерська група відвідує дитячі табори в багатьох населених пунктах. Програма «Табір Світла» включає в себе творчу частину – театралізований захід, під час якого відбувається знайомство з дітьми, а потім уже малюків знайомлять з основами християнського вчення про те, що Бог – це Любов і Світло, яке заперечує і перемагає Зло. Головне завдання заходу – подарувати дітям радість, допомогти педагогам відкрити дитячі душі для Добра.

У програмі, крім театралізованої творчої частини, також передбачені розважальні та пізнавальні заходи, під час яких розкривається природа Світла, подорож станціями творчості (малювання, танці), спорту (веселі спортивні вправи, стрибки на батуті), тощо.

веселі моменти заходу

Керують місією «Надія і милосердя», представники якої входять до волонтерської групи, Кріс і Керан Мей.

Містер Кріс Мей розповів, що вони з дружиною 10 років тому прийняли в свою родину українську дівчинку Каріну. На її прикладі побачили, що українські діти-сироти гостро потребують допомоги, відчули, що їхні серця також хвилюються і болять, переймаючись долею дітей. Вирішили надавати допомогу через місцеві християнські волонтерські організації, проводячи благодійні заходи, а також шукаючи для дітей-сиріт благополучні прийомні сім’ї в США.


- Вірю, що Бог мені допомагає і спрямовує мої зусилля, бачу, як у дітей, які знайшли родини, сімейний затишок, покращуються умови життя, – каже Кріс.

Приємно було спостерігати, яким захватом і радістю світилися дитячі очі під час творчої частини, з яким задоволенням вони брали участь в театралізованому дійстві, а потім весело і з неабиякою користю спілкувалися зі старшими друзями, які працювали з ними в секціях. Це був, воістину, день радості.

Анатолій РЯБОКОНЬ.


нагороди шарж

 

театральне дійство сценка 

розваги на батуті  Олена Ляшенко – «душа» і «мотор» театралізованого дійства

На знімках: Кріс і Керан Мей - з любов’ю до України; Олена Ляшенко – «душа» і «мотор» театралізованого дійства; веселі моменти заходу «Табір Світла»; розваги на батуті.