Мрія, втілена у реальність

Отож на минулому тижні сталася подія, яка, безперечно, порадує усіх любителів футболу Петрівщини: наша команда – ФК «Інгулець» отримала офіційний атестат Федерації футболу України про право виступів у другій лізі ПФЛ. Відтак те, про що ми усі лише мріяли і на що, звичайно, сподівалися – відтепер стало реальністю: вже за місяць «Інгулець» розпочне футбольні баталії в товаристві грандів футбольного світу нашої держави. Щоб любителі спорту трохи усвідомленіше собі уявляли рівень цих змагань, маємо зазначити, що в Україні навіть не всі обласні центри сьогодні представлені на такому рівні. Зокрема, ні в першій, ні в другій лізі не мають своїх представників футбольні товариства Вінниці, Івано-Франківська, Житомира та Хмельницького. А ось Петрівщина тепер має! Чи міг хтось собі уявити таке ще пару років тому? Не кажучи вже про п’ять років тому, коли стадіон було, фактично, перетворено на галявину для випасу худоби.

Отож очікується, що цього року боротьбу за чемпіонські медалі в другій лізі поведуть 14 команд (дванадцять з них, в тому числі й наш «Інгулець», вже закріпили це право отриманими атестатами, стосовно двох інших – є сподівання, що виниклі там проблеми вирішаться вже найближчим часом).

Відтак уже незабаром буде складено календар ігор, і, чемпіонат розпочнеться в кінці липня.

Календар ігор ми обов’язково передрукуємо й для читачів районки, а поки що повідомимо, що найближчим часом на нашому стадіоні зможуть побувати такі відомі у футбольному середовищі України клуби, як чернівецька «Буковина», кременчуцький «Кремінь», «Реал Фарма» з Одеси, стрийська «Скала», херсонський «Кристал», «Нікополь-НПГУ», «Арсенал-Київщина» з Білої Церкви, «Енергія» з Нової Каховки, горностаївський «Мир», «Колос» з Ковалівки, київський «Арсенал», сумська «Барса» та «Верес» з Рівного.

І ще одна цікава деталь: відтепер Кіровоградщина представлена на усіх рівнях професійного футболу України: в Прем’єр-лізі - ФК «Олександрія», в першій лізі - ФК «Зірка» (Кіровоград) і ось тепер в другій лізі наш ФК «Інгулець». Говоритимемо відверто – для Петрівщини це подія справді історична, про яку, напевне, пам’ятатимуть і через роки багато майбутніх поколінь петрівчан.

Володимир Кіфенко.