На черзі – новий етап!

Світлана Тилик та Сергій Завалій демонструють адресні гранти від «Метінвесту».На сторінках районки вже неодноразово розповідалося про ті зміни, які відбуваються в Петровому, зокрема в плані здійснення заходів по благоустрою та впорядкуванню центральної частини Петрового. Нещодавно потужним акордом цих змін стала урочиста церемонія відкриття парку відпочинку і набережної, про що ми розповідали в своїх статтях. Відомо, що обидва проекти були реалізовані за сприяння групи компаній «Метінвест», зокрема значна частина коштів на їх реалізацію була отримана завдяки перемозі в конкурсі «Місто – нашими руками», започаткованому саме «Метінвестом».

І ось нещодавно ми дізнались про ще одну радісну новину: наш район і цьогоріч виграв кілька грантів на загальну суму 400 тис. гривень, тож уже невдовзі активна діяльність по впорядкуванню та благоустрою центральної частини селища, а також капітальному ремонту установ соціального спрямування буде продовжено. Зокрема один з проектів, що отримав підтримку грантової комісії, направлений на створення комфортних умов перебування та лікування хворих в терапевтичному відділенні Петрівської центральної районної лікарні. Тут будуть замінені вікна і двері в приміщенні, а також здійснено ремонт у  лікарняних палатах.

Інший проект стане своєрідним продовженням видозмінених парку і набережної, адже, фактично, становитиме майже нерозривний комплекс. Він носить назву «Благоустрій скверу ветеранів». Йдеться про частину старого парку поруч з будиночком районної організації ветеранів (біля відділення Пенсійного фонду, де колись була територія дитячого садка та ясел «Ромашка»). Тепер там передбачається створити ще один затишний куточок для відпочинку, до якого вестимуть зручні сходи з поручнями та пандусом, а сам скверик облаштують лавочками; буде встановлено сцену для громадських зібрань чи культурно-розважальних акцій, розбито клумби та вистелені тротуарною плиткою доріжки. Звичайно ж, передбачається і освітлити цей куточок належним чином.

Отож керівники району переконані, що отримання грантів – це лише початок великої справи, яку обов’язково слід продовжити, аби вже за кілька років ми могли вважати наше Петрове справжнім європейським містечком. 

Хочеться вірити, що за умови плідної співпраці влади, бізнесу та громади ця мрія вже незабаром стане реальністю. 

За матеріалами прес-служби РДА 

На знімку: Світлана Тилик та Сергій Завалій демонструють адресні гранти від «Метінвесту».