Проти «Інгульця» «Гідросила» поки що безсила

чергова атака  «Інгулеця», що призвела до взяття воріт гостей.Історія спортивних протистоянь між ФК «Інгулець» та ФК «Гідросила»з обласного центру не надто давня – всього лиш минуло трохи більше двох років, відтоді, як ці команди вперше зійшлися в очному двобої на газоні футбольного поля в чемпіонаті Кіровоградської області.

Однак з тих пір було зіграно вже шість матчів і у кожному з них упевнену перемогу святкували наші земляки (до цієї статистики додаємо й ігри, проведені нашою другою командою, оскільки, як відомо, у першості області 2014 року ФК «АФ «П’ятихатська» був заявлений одразу двома складами). Двічі найменший переможний рахунок був 3:0, а ще двічі футболісти з обласного центру зазнавали взагалі розгромної і принизливої поразки з рахунком 8:0.

Отож, говорячи сухими цифрами статистики, перед звітною грою, що відбулася минулої суботи на стадіоні «Інгулець», в усіх шести зіграних поєдинках перемогу святкували наші земляки. Загальний рахунок за сумою усіх ігор – 32:0 на користь футболістів «Інгульця. Можливо й через це в злагодженому хорі петрівських уболівальників, що цього дня, втім, як і завжди, дружно скандували: «Інгулець»!!! – «Інгулець»!!! проривався чийсь самотній голос, який, вигукуючи «Гідросила!», певне, намагався підтримати гостей, аби їх більш сміливою грою повернути грі хоч якусь інтригу. Але з інтригою і цього разу не склалося: попри те, що цього дня «Інгулець», здається, показав не найсильнішу свою гру, однак, знову ж таки, виявився на голову сильнішим за опонентів, «відвантаживши» у їх ворота по три м’ячі в кожному з таймів та здобувши остаточну перемогу з рахунком 6:0 (голи на рахунку Віталія Колєснікова, Руслана Соляника, Олександра Бриля, Владислава Бицка та двічі – Вадима Антіпова).

Таким чином статистика перемог в особистих зустрічах зросла до семи із загальним рахунком 38:0. Тож, здається, у грі – відповіді, яка відбудеться в другому колі чемпіонату вже аж 12 вересня, інтрига полягатиме лише в одному: чи вдасться, нарешті, кіровоградцям хоч один раз «розпечатати» ворота «Інгульця», чи «бублик» так і збережеться до наступних сезонів. Поки що, з огляду на ту гру, що ми її побачили минулого тижня на петрівському стадіоні, схоже, що більш ймовірним виглядає другий варіант. Втім, наперед не загадуватимемо, все ж колись кіровоградці свій «гол престижу», може, й заб’ють, і, напевне, ми також за них порадіємо.

На знімку: чергова атака  «Інгулеця», що призвела до взяття воріт гостей.

МКомандаІВНПЗМПМРО
1 Інгулець (Петрове) 6 4 0 2 9 4 5 12
2 Колос (3) 6 3 1 2 11 6 5 10
3 Таврія-Скіф 6 4 2 1 5 7 -2 8
4 Гідросила (Кіровоград) 6 1 1 4 6 13 -8 4

 

Путівку до наступного етапу вибороли. Чи скористаємося нею – знатимемо вже найближчим часом

На цьому тижні було зіграно матчі останнього туру першого етапу групового турніру чемпіонату України серед аматорів. Як відомо, наш «Інгулець» в ранзі одноосібного лідера своєї групи заключний поєдинок проводив на Харківщині, де на стадіоні «Колос», що у м. Зачепилівці, зустрівся з місцевою однойменною командою.

Як ми й передбачали – цей поєдинок виявився для наших хлопців найскладнішим, адже «Колос» - це дуже боєздатний і відмобілізований колектив, однак, як не прикро про це вести мову, знову, як це, на жаль, ще час від часу трапляється в нашому футбольному господарстві, вирішальну роль при визначенні переможця відіграв не спортивний, а навколоспортивний чинник, в даному разі – в особі головного арбітра матчу, сумчанина Ярослава Пєсоцького, в особистий сценарій якого, схоже, абсолютно не входив такий розвиток подій, за якого б «Колос» міг втратити очки на власному полі. Тож фактично з перших хвилин гри людина зі свистком стала однією з головних дійових осіб на футбольному газоні. Неважко здогадатися, що за таких обставин практично будь-який спірний епізод трактувався на користь лише однієї сторони, і рука арбітра, немов стрілка компаса, що з будь-якого положення впевнено знаходить Північний магнітний полюс, так само впевнено щоразу хилилася в напрямку воріт «Інгульця», часом навіть всупереч підказкам своїх же асистентів, що на даний момент перебували значно ближче до місця виникнення того чи іншого конкретного ігрового епізоду. І все ж перші 30 хвилин гри повною ігровою та територіальною перевагою володіли наші футболісти. Господарі тривалий час не могли перетнути навіть центральну лінію поля. Та все ж роль арбітра в кінцевому підсумку виявилася визначальною: спочатку під кінець першої половини гри у ворота «Інгульця» в абсолютно нейтральному ігровому епізоді було призначено пенальті, який реалізував нападник господарів, добивши м’яч після успішного сейву Дениса Боброва, буквально через кілька хвилин за нібито грубе порушення правил з поля було вилучено нашого гравця Вадима Антіпова. Причому здійснено було це вилучення під час атаки нашої команди. Тобто ті, хто хоч трохи розуміється на футболі, можуть погодитися, що груба гра під час власної атаки з повним контролем м’яча, це щось також дуже вже незрозуміле. Ну і нарешті, аби «закріпити свій успіх», арбітр призначив ще один пенальті – якраз в середині другого тайму. Таким чином рахунок 2:0 на користь «Колоса» протримався до кінця зустрічі. Треба віддати належне нашим футболістам: навіть залишившись у меншості, вони продовжували боротися до кінця і навіть за вищезгаданих обставин були близькими до того, щоб скоротити і зрівняти рахунок, одного разу, після удару Владислава Бицка м’яч навіть влучив у поперечину воріт. Але більшого, на жаль, досягти не вдалося. 

І все ж, як ми уже й зазначали в одному з попередніх номерів, наша команда, завдяки вдало проведеним попереднім іграм, завершила перший етап чемпіонату на лідерській позиції з показниками, які можна побачити в підсумковій таблиці, яку ми публікуємо поряд. А відтак «Інгулець» має продовжити боротьбу за чемпіонські медалі вже в другому етапі групового турніру, де, разом з «Колосом» та «Таврією-Скіф», вони тепер в очних поєдинках мають з’ясувати найсильніших в матчах з трьома кращими командами третьої групи («Балкани», «Жемчужина» та «Мир»).

Разом з тим, з інформації, яку ми отримали своїми каналами, продовження виступів команди в наступному етапі зараз стоїть під питанням, і доцільність його обговорюється тренерським штабом та президентом клубу. Причина цього – наближення старту чемпіонату України серед професіоналів, де, як відомо, вперше в своїй історії в другій лізі дебютує і наш «Інгулець». Тож як до цього старту підійти в найкращих бойових кондиціях: чи продовжуючи виступи в аматорській лізі, чи навпаки – знявшись з подальшого розіграшу і влаштувавши тренувальний збір, де заняття з підготовки оптимально чергувати з періодом відпочинку та відновлення футболістів – саме зараз і вирішується на клубній нараді. Коли ж буде прийнято остаточне рішення, ми обов’язково про нього повідомимо нашим читачам.

Володимир Кіфенко.