під час молебнюЦього року 1 червня, коли Християнська церква відзначала велике свято - День Святої Трійці, з ініціативи духовенства Петрівського благочинного округу Олександрійської єпархії в Петровому відбулася Хресна хода та молебень за мир. Безжальна війна, яка несподівано прийшла на нашу землю, принісши розруху на сході країни, вбила та покалічила вже тисячі людей. Особливо болісно, що серед її невинних жертв уже є і багато діток.

Після молебню про «Примноження любові» в Парку відпочинку селища у своєму зверненні до присутніх протоієрей Дмитро Городецький відзначив важливість цього свята, адже саме з допомогою Духа Святого відбуваються такі церковні таїнства, як хрещення, сповідь, причастя та інші. Він також нагадав, що цього дня відзначається ще одне свято - День захисту дітей, тож і закликав дорослих вже тепер подбати про їх майбутнє, виховуючи в кращих традиціях християнського милосердя та любові. Далі духовенство району та присутні віряни молилися за Царство Небесне для діток, мирних жителів та воїнів-захисників України, котрі загинули у цій братовбивчій війні.

Протоієрей Сергій Тітов розповів про те, як у Старому Заповіті описано поневіряння єврейського народу в пустелі, коли лише на другий рік люди зрозуміли, що під час їхнього руху сильні і сміливі мають йти попереду, а слабкі і беззахисні - за ними. Нині у нас, зазначив отець Сергій, склалася подібна ситуація, тож і висловив сподівання, що з допомогою Духа Святого ми теж відчуємо радість, подібну тій, яку пережив єврейський народ, коли вийшов з єгипетського полону.

По завершенні діти отримали від священиків солодощі, а разом з дорослими - благословення та побажання миру і спокою на Україні.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: хресна хода; під час молебню.