інформує Т.ПритулаУ порядку денному засідання колегії райдержадміністрації, яке відбулося кілька днів тому, стояли наступні питання: 

- Про підсумки проведення опалювального сезону господарського комплексу району;

- Про хід виконання Програми зайнятості населення Петрівського району на період до 2017 року на 2014 рік;

- Про стан підготовки до відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2015 року;

- Про стан виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконкомом Червонокостянтинівської сільської ради з питань забезпечення комплексного розвитку відповідної території

- Різне.

Як видно з переліку, всі питання стосуються поточної життєдіяльності громади району, але жодним чином їх не можна вважати другорядними, бо від того, наскільки професійно і якісно вони вирішуються, залежить якість життя кожного з нас.

З інформацією по першому питанню виступила начальник відділу регіонального розвитку містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту населення райдержадмі-ністрації С.Заєць. Підсумовуючи сказане нею, можна констатувати, що опалювальний сезон в районі пройшов стабільно, без зривів та аварійних ситуацій.

С.Завалій веде засідання колегіїГолова райдержадміністрації С.Завалій цікавився станом роботи щодо запровадження альтернативних видів опалення, енергозберігаючих технологій, які дають можливість значно економити енергоресурси, вніс ряд пропозицій, які були враховані в рішенні колегії.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації В.Сибіра була доповідачем з двох наступних питань. Її виступ та обговорення зазначених питань засвідчили, що робота ведеться належним чином.

Інформація по четвертому питанню, з якою виступила заступник керівника апарату – начальник відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Т.Притула, викликала певний сплеск емоцій. Він стався після репліки начальника відділу освіти райдержадміністрації Г.Москальця, котрий зауважив, що в Червонокостянтинівській сільській раді найгірший в районі стан із забезпеченням дошкільної освіти. Орган місцевого самоврядування, який очолює Т.Кисилиця, не має навіть програми соціально-економічного розвитку, тож немає підстав говорити про якусь системну роботу сільської ради.

На запитання С.Завалія – чому сільська рада ще й досі не спромоглася розробити і затвердити головний документ, який повинен визначати напрямки роботи органу місцевого самоврядування, Тетяна Володимирівна відповіла, що ще не має досвіду роботи, бо лише півроку обіймає посаду сільського голови.

Під час обговорення було визначено й інші питання, над якими повинна працювати сільська рада та її очільник. С.Завалій запевнив, що готовий надавати усю необхідну допомогу у вирішенні проблем, але, звичайно, за умови, що Т.Кисилиця і сільська рада по-справжньому візьмуться за роботу.

Завершуючи засідання, розглянули питання, порушені у розділі «Різне».

Зокрема С.Завалій висловив стурбованість тим, що на території району досі діють несанкціоновані пункти прийому металобрухту. Він дав вказівку працівникам райвідділу міліції активізувати роботу щодо наведення порядку у цій сфері.

З усіх питань порядку денного колегія прийняла відповідні рішення, врахувавши доповнення і пропозиції, висловлені головою райдержадміністрації та іншими членами колегії.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: інформує Т.Притула; С.Завалій веде засідання колегії.