О.Анісімов і В.Сибіра в гостях у петрівчанки М.Ковтун.В усьому світі пріоритетом для державних органів і суспільства є турбота про інвалідів. Це знайшло своє втілення в тому, що генеральна асамблея ООН у 1992 році проголосила міжнародний День інвалідів, який в Україні відзначається на державному рівні згідно з Указом Президента від 27.11.1993 р. №566/93.

У нашому районі зареєстровано 1209 інвалідів всіх груп і категорій. Серед інвалідів 83 дитини, яким виплачено допомог на суму 1112,55 тис. грн., інвалідів з дитинства – 193, яким виплачено 2449,92 тис. грн., інвалідів загального захворювання – 28, яким виплачено 395,33 тис. грн. 

Інвалідами опікується управління соціального захисту населення райдержадміністрації, яке координує і діяльність інших структур, в тому числі районної організації Червоного Хреста. Саме ця організація, разом з територіальним центром, провели місячник, організували збір сільгосппродукції для інвалідів, яку надають сільгосппідприємства. Крім того, в рамках акції «Милосердя» установи і організації перерахували 1900 грн. для допомоги інвалідам. Допомогу на лікування отримали Ю.Петрова, М.Головата, інші інваліди.

З нагоди Дня інвалідів в управлінні соціального захисту і територіальному центрі пройшли дні відкритих дверей, у цей день голова райдержадміністрації О.Анісімов провів індивідуальний прийом громадян, на якому побували і кілька інвалідів, разом з начальником управління соціального захисту населення В.Сибірою відвідав вдома кількох інвалідів. За результатами цих заходів інвалідам, які цього потребують, буде надана матеріальна допомога.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: О.Анісімов і В.Сибіра в гостях у петрівчанкиМ.Ковтун.