загальне фото учасниківУ далекому минулому залишилися роки, коли практично в кожному селі діяли духові оркестри, які своєю музикою супроводжували всі урочисті заходи, брали участь в концертах. У Петровому було кілька таких оркестрів, практично кожна колона крокувала на демонстрації і мітинги під мідні звуки маршів. А як урочисто проходили районні та обласні марш-паради духових оркестрів!

Вже кілька років поспіль, намагаючись відродити традиції, які додавали урочистості масовим заходам, в районі проводяться конкурси загонів юних барабанщиць, виступи яких супроводжують і заходи, присвячені Дню Перемоги. Вже вп’яте такий конкурс пройшов у райцентрі 7-го травня, присвячений він був 70-річчю визволення Кіровоградщини від гітлерівських загарбників.

У конкурсі взяли участь загони «Відродження» Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів, «Іскряночка» Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів, «БУМ» Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів, «Чайка» Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів, «Хутор» Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів, «Драйв» Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів та «Freedom-ритм» Петрівського НВК. 

Ветеран Великої Вітчизняної війни І.Заудальський привітав учасників з Днем Перемоги, розповів про деякі епізоди своєї бойової біографії, побажав миру, благополуччя та перемоги в конкурсі. 

Всі загони продемонстрували злагодженість, винахідливість і завзяття, деякі елементи стройової підготовки і навіть хореографії. Свою патріотичну налаштованість дівчата демонстрували речівками, вплетеними в барабанні ритми, одягом і аксесуарами у синьо-жовтих кольорах, дехто завершував виступи виголошенням гасла «Слава Україні! – Героям слава!».

Після конкурсних виступів відбувся марш-парад барабанщиць від площі біля колишнього кінотеатру «Інгулець» до меморіалу загиблим воїнам, де було покладено квіти. Саме тут було оголошено результати конкурсу. Переможцем став загін «БУМ», який був нагороджений грамотою ЦДЮТ, решта учасників отримали дипломи за активну участь у конкурсі. Нагороди вручив І.Заудальський.

Анатолій РЯБОКОНЬ.