учасники шахових змаганьВислів «Свято зі сльозами на очах» увійшов у наше життя близько 40 років тому. Та вперше він асоціюється з дуже конкретними і трагічними обставинами – у дні відзначення Перемоги в Україні від рук терористів-спецпризначенців і проплачених сепаратистів гинуть люди. Гинуть за те, що люблять Батьківщину, не хочуть, щоб Україну розшматували або і знищили як незалежну державу. 

В багатьох містах відзначення Дня Перемоги пройшло за спрощеними сценаріями, людей закликали не брати участі в масових заходах, бо побоювалися, що екстремісти не зупиняться навіть перед тим, щоб пролити кров ветеранів та інших учасників святкових урочистостей.

У нашому районі, дякуючи Богові, ситуація спокійна, тож всі заходи, присвячені 69-й річниці Перемоги, були проведені. Розпочалися вони з конкурсу і марш-параду юних барабанщиць, інших заходів в загальноосвітніх школах, бібліотеках, пройшли шахово-шашкові змагання, які організували районна організація ветеранів України, районна організація федерації шахів, відділ молоді і спорту райдержадміністрації. Спонсорами заходу стали Балахівський селищний голова, він же - голова шахової федерації В.Кабанець і територіальний центр управління соціального захисту райдержадміністрації. Учасників змагань привітали голова ветеранської організації О.Гіюк (котрий, до речі, нещодавно отримав офіцерське звання «полковник», з чим ми його щиросердно вітаємо) і В.Кабанець, а пізніше вручили нагороди переможцям. Кришталевий кубок чемпіона району отримав Юрій Литовченко, а Володимир Мусієнко і Володимир Майданник нагороджені грамотами як призери.

виступ народного аматорського колективу «Обрій»В багатьох місцевих громадах побували керівники району, зокрема голова районної ради С.Тилик. Її супроводжував голова районної організації ветеранів України О.Гіюк та концертна бригада районногоБудинку культури. 

А 9 травня, як і завжди, колона працівників підприємств, установ і організацій, представників політичних партій і громадськості райцентру, на чолі якої в автомобілях їхали ветерани Великої Вітчизняної війни та крокували керівники району, пройшла центральною вулицею Петрового до меморіалу загиблих воїнів, де відбувся мітинг-реквієм. 

Учасників мітингу привітали голова райдержадміністрації О.Анісімов, голова районної ради С.Тилик, військовий комісар Олександрійського об’єднаного військового комісаріату С.Сидоренко. Благочинний району, настоятель Свято-Покровської церкви Петрового протоієрей Дмитро Городецький провів молебен. Учасники мітингу схилили голови під час хвилини мовчання, а працівники райвідділу міліції вшанували їхню пам’ять залпами зі стрілецької зброї. Вони, до речі, не лише брали активну участь у святкуванні, а й забезпечували громадський спокій на території району.

Л.Старов - соло на баяніЗавершився мітинг піснею «Перемога» у виконанні народного аматорського квартету «Елегія» і покладанням квітів до могили загиблих воїнів.

Продовжилися святкові заходи спілкуванням керівництва району з ветеранами у неформальній атмосфері, народними гуляннями в парку відпочинку, де бажаючі мали змогу скуштувати солдатської каші та переглянути концертну програму, підготовлену митцями районного Будинку культури та аматорами художньої самодіяльності.

співають Л.Яненко і А.Амброзяк Ганнівський сільський голова Н.Цапенко висловлює подяку самодіяльним артистам святкові вітання від голови району О.Анісімова загальне фото керівників району з ветеранами Великої Вітчизняної війни звучать залпи салюту квіти до плит з іменами загиблих воїнів покладають найменші учасники свята О.Абрамова та І.Краснюк – учасниці концерту

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: учасники шахових змагань; виступ народного аматорського колективу «Обрій»; Л.Старов - соло на баяні; співають Л.Яненко і А.Амброзяк; Ганнівський сільський голова Н.Цапенко висловлює подяку самодіяльним артистам; святкові вітання від голови району О.Анісімова; загальне фото керівників району з ветеранами Великої Вітчизняної війни; звучать залпи салюту; квіти до плит з іменами загиблих воїнів покладають найменші учасники свята;О.Абрамова та І.Краснюк – учасниці концерту.