танцювальні номери у виконанні хореографічної групи ансамблю «Зоряни»Творчі колективи Кіровоградської обласної філармонії добре відомі на Петрівщині, вони не раз дарували нам своє мистецтво. Справжньою окрасою і гордістю Кіровоградщини є Академічний театр музики, пісні і танцю «Зоряни», яким керує народна артистка України Антоніна Червінська. Цей колектив знають далеко за межами України, він був переможцем і лауреатом багатьох міжнародних конкурсів та фестивалів, зокрема фестивалю «Квітнева весна» у Південній Кореї. 

Днями «Зоряни» знову побували в Петровому. Цього разу вони презентували глядачам, якими були учні Петрівського НВК «Загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів – гімназія», концертну програму, присвячену 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

співає солістка  Тетяна ЯковенкоМузика, танці, чарівний голос солістки ансамблю Тетяни Яковенко викликали бурхливі оплески глядачів. Художні номери органічно поєднувалися в єдине ціле розповіддю про життєвий і творчий шлях Шевченка, його поезією у виконанні ведучої Анни Тішкус. 

У програмі була і тематична вікторина, в якій взяли активну участь глядачі, а найкращі знавці шевченкової поезії читали зі сцени його вірші, отримавши за це подарунки з логотипом «Т.Шевченко – 200 років».

Петрівчани переконані, що матимуть нагоду ще не раз вітати на своїй землі кіровоградських артистів, отримуючи насолоду від їхнього мистецтва.

танок

Анатолій РЯБОКОНЬ

На знімках: танцювальні номери у виконанні хореографічної групи ансамблю «Зоряни»; співає солістка  Тетяна Яковенко.