учасники зустрічіВ рамках заходів, що відбуваються в районі з нагоди 25-річниці від дня виведення радянських військ з Афганістану, в сесійній залі районної ради відбулася тематична зустріч воїнів-інтернаціоналістів з представниками органів влади. На початку зустрічі заступник голови РДА Тетяна Панета нагадала її учасникам, що поточний рік Указом Президента України оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав. Вона запевнила, що влада сприятиме позитивному вирішенню усіх нагальних питань, що стосуються життєвих, соціальних та побутових проблем воїнів-інтернаціоналістів, та сподівається, що ветеранські громадські організації і надалі відіграватимуть важливу роль у соціально-політичному житті району. 

Інформацію про хід виконання в районі розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про взаємодію місцевих органів виконавчої влади з районною організацією української Спілки ветеранів Афганістану та Організацією ветеранів України» соціального та медичного забезпечення учасників бойових дій на території інших держав надала начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Валентина Сибіра. Валентина Григорівна повідомила також про надання пільг ветеранам, які передбачаються за рахунок коштів субвенцій з державного та місцевого бюджетів і надаються в повному обсязі згідно чинного законодавтва. Фінансову підтримку вже отримали О.З. Жиритієва, К.С. Пічкур, М.П. Котляр, В.В. Неклеса та І.Г. Соботюк. За 2013 рік було відшкодовано пільги сім`ям померлих учасників бойових дій на загальну суму 8234, 68 грн. Сьогодні на території району проживають 83 учасники бойових дій на території інших держав. За минулий рік 68 особам (інвалідам, малозабезпеченим сім`ям та ветеранам війни) виплачено допомогу у розмірі 11789,81 грн. У поточному році планується, згідно соціальної програми, виділити не менше коштів для здійснення матеріальної підтримки цій категорії населення. Про надання кваліфікованої медичної допомоги учасникам бойових дій доповідав головний лікар Петрівської ЦРЛ В.В.Плечун. 

Далі у ході спілкування йшлося про організацію диспансерного огляду згідно графіка, про перспективи спорудження пам’ятника воїну-інтернаціоналісту, забезпечення учасників бойових дій житлом та поліпшення побутових умов, виділення земельних паїв і таке інше. 

Про виконання угоди про взаємодію Петрівської РДА Петрівської районної ради та районної організації «Українська Спілка ветеранів» доповіла завідуюча сектором інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю районної державної адміністрації Тетяна Волощенко. Вона зазначила, що районна влада постійно залучає ветеранські організації до участі у заходах з військово-патріотичного виховання молоді. Так під час проведення заходів, присвячених 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників, ветеранські організації взяли активну участь в проведенні естафети пам`яті «Слава визволителям України», а нещодавно відбулися спортивні змагання за участі воїнів-інтернаціоналістів.

Підсумовуючи зустріч, Тетяна Панета запевнила, що усі зауваження та пропозиції, які прозвучали в ході зібрання, будуть обов’язково враховані та, у межах повноважень і об’єктивних можливостей влади, виконані.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімку: учасники зустрічі.