організатор і суддя змагань М.Василиненко слідкує за виконанням вправМасова фізкультурно-спортивна робота в нашому районі налагоджена непогано. Команди з різних видів спорту та окремі спортсмени нерідко посідають на змаганнях обласного і вищого рівнів призові місця, показуючи вагомі досягнення, за сукупністю показників наш район не пасе задніх в області. Сказане вище стосується як дорослих, так і юних спортсменів. Особливою гордістю району є гандбол, який культивується в ДЮСШ «Олімп», футбол, який відроджує великий патріот району, генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» О.Поворознюк, деякі види важкої атлетики.

Та не всі любителі спорту об’єднані у офіційні структури, є чимало таких, що підтримують спортивну форму як любителі-ентузіасти. У них час від часу виникає бажання помірятися силою і досягненнями з однодумцями, тож проводять у своєму колі змагання. Нещодавно у приватному спортзалі Олега Бургаза «GYM» пройшов відкритий чемпіонат району з жиму лежачи, пауерліфтінгу та армрестлінгу, який організував Михайло Василиненко. У змаганнях взяли участь 17 спортсменів. Учасники змагань з жиму лежачи були поділені на дві вагові категорії: до 67,5 кг і до 90 кг. У першій категорії перемогли Руслан Стусь, Іван Сидоренко та Андрій Вовченко, які зайняли відповідно І – ІІІ місця. У другій категорії призерами стали Сергій Карабилов, Микола Бомбик і Сергій Присяченко. В армрестлінгу найсильнішими виявилися Євген Приходько, Сергій Притченко і Микола Бомбик, а в змаганнях з пакерліфтінгу переможцями стали Сергій Карабилов, Іван Сидоренко і Олександр Скрипник. 

В.Литовченко з учасниками змагань.Взяв участь у змаганнях, як спеціальний гість, виступи якого були показовими, спортсмен-ветеран, наш земляк  триразовий рекордсмен і чемпіон Європи і світу, восьмиразовий чемпіон України з пауерліфтінгу Валерій Іванович Литовченко.

Суддею з армрестлінгу була відома далеко за межами району спортсменка-чемпіонка Наталія Орищенко, суддями з жиму лежачи та пауерліфтінгу були Олег Іванов і Михайло Василиненко. Спонсорував змагання ентузіастів голова СФГ «СВС» Володимир Деркач, який також є великим шанувальником спорту.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: організатор і суддя змагань М.Василиненко слідкує за виконанням вправ; В.Литовченко з учасниками змагань.