Голова облдержадміністрації Андрій НіколаєнкоМоє звернення до вас зумовлене ситуацією, що відбувається упродовж останніх днів у Києві і західних областях України.

Масові заворушення, вибухи, барикади, людські жертви, захоплення державних установ – це вже не мирні протести!

Кіровоградщина протягом багатьох років залишається територією, де чують голос громади, де реагують на конструктивну критику та пропозиції, де всі питання, вирішуються за столом перемовин.

Весь цей час, поки триває конфліктна ситуація в державі, майже два місяці, ми, як регіональна влада, демонстрували відкритість і демократичність, та робили все, що б не допустити силового конфлікту.

Я переконаний, що нема нічого ціннішого ніж життя та здоров’я громадян України, незважаючи на їх політичні погляди та переконання.

Мені відомо, що невелика, радикально налаштована частина мітингувальників разом зі спеціально підготовленими бойовими групами з інших регіонів України, під час Народного віче планували штурм Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Звертаюсь до всіх жителів Кіровоградщини, не піддаватися на провокації та заклики «радикалів», не підтримувати злочинних дій та не брати участь у захоплені адміністративних будівель.

Хочу попередити, що ми будемо жорстко, виключно в межах закону, реагувати на такі дії.

Сподіваюсь, що і надалі ми разом з вами зробимо так, що Кіровоградщина буде територією миру та спокою!

Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко