Без чіткого плану ведення всього народного господарства країни не може набути поступального економічного та соціального розвитку держави. Народним обранцям не вдалося прийняти бюджет країни напередодні новорічних свят. Причина – небажання опозиції до конструктивного діалогу з більшістю. Постійне блокування трибуни президії Верховної Ради змусило парламентську більшість перенести прийняття головного річного економічного документу країни на 16 січня 2014 року. 

Саме цього дня країна отримала фінансову Конституцію, за якою українці мали жити і працювати протягом 2014 року. Народний депутат України Сергій Кузьменко, обраний від 103 одномандатного виборчого округу Кіровоградської області, так прокоментував  важливість прийняття держбюджету: 

- Ще напередодні Нового року депутати мали змогу детального ознайомлення з проектом державного бюджету – 2014. Уважно його вивчивши, внісши поправки до різних пунктів документу, його віддали на погодження в комітети та у фракції. З першого разу не вдалося проголосувати за його прийняття. Але ж треба відповідально усвідомити, що країна не може жити без бюджету. Освітяни, медики, працівники культури та державних установ не повинні бути залежними від політичних негараздів. Школи, лікарні, дитячі садочки повинні повноцінно працювати. Люди чекають підвищення пенсій, зарплат, стипендій, фінансування на будівництво нових дитячих садочків, продовження газифікації. Виборці чекають ремонту доріг, якісного поліпшення роботи медичних установ. 

Бюджет–2014 саме й передбачає соціальну орієнтованість. Завдяки їй оплата працівників бюджетних установ буде збільшена на 15 %, студенти також матимуть більшу стипендію, пенсіонери отримають підвищення пенсій на 8%. З нового навчального року школярі старших класів будуть харчуватися безкоштовно - за рахунок держави. Бюджет передбачає виділення 6 млрд. гривень на виплату погашення заборгованості заощаджень вкладників колишнього Ощадбанку СРСР. Підвищення зарплатні чекають військові, працівники державних органів управління. Вся країна чекала прийняття державного бюджету, бо це означає забезпечення нормального функціонування життя. Хто може бути проти? Усі люди зацікавлені у його своєчасному прийнятті. Тому він і був прийнятий більшістю свідомих депутатів – 249 голосами. 

Всі добре розуміють, що країна повинна розвиватися економічно і соціально. 2014-й рік буде бюджетоутворюючим, передбачає виділення коштів на будівництво нових підприємств та модернізацію підприємств важкої індустрії. Перед Урядом стоїть завдання – виконати цей бюджет і перевиконати.