І в зрілому віці жінка може виглядати здоровою та красивою. Задля цього необхідно дотримуватися кількох основних правил.

Після 30-ти: Хвилювання і паніку з приводу того, що юність позаду, необхідно направити в «мирне русло» — це зміцнить і нерви, і здоров’я в цілому. Потрібно більше відпочивати, повноцінно висипатися. У раціон додаємо більше фруктів, багато гуляємо на свіжому повітрі.

Після 40-ка: Щоб підготувати тіло до майбутніх гормональних змін, потрібні заняття спортом. Особливо корисні кардіовправи — кілька разів на тиждень.

Після 50-ти: Саме в цьому віці боротися із зайвою вагою найскладніше. Краще скоротити вживання цукру, пити більше води. Чаї готуємо трав’яні — з ромашки, м’яти, меліси, звіробою, можна додати глід. Від калорійної і жирної їжі слід відмовитися, а готувати на пару.

До чого призводить самозвинувачення та негативне мислення

Негативне мислення і самозвинувачення спричинюють депресію та тривожність. Також дослідження дозволяє припустити, що психологічна реакція людини є важливішою, ніж власне події, які з нею сталися.

Надмірні роздуми про негативні події є найточнішим провісником депресії та тривожності і від них залежить рівень стресу, який відчуває людина. Негативне мислення і самозвинувачення, що призводять до депресії та тривожності — дві найпоширеніші психологічні проблеми.

Згідно з дослідженням, травматичні життєві події, як-от насильство чи тиранія сильніших учнів у школі, є найчастішими причинами тривожності й депресії — але тільки якщо про них довго розмірковувати. Наступні за вагомістю причини: атмосфера в сім’ї, рівень прибутків і освіти. За цим слідують стосунки з близькими і соціальне прийняття.

Однак дослідники цієї проблеми стверджують, що ці причини самі по собі не призводять до депресії чи тривожності. Шлях від них до названих психологічних проблем пролягає через ще один етап, коли людина зациклюється на негативних думках і звинувачує себе в тому, що сталося. Негативне мислення навіть шкідливіше за самозвинувачення. Негативні думки іноді називають «мовчазною» психологічною проблемою, адже їхня вага часто недооцінюється. Проте вони грають важливу роль у широкому ряді інших проблем, від неврозів нав’язливих станів до розладів харчування.

Загалом, вплив психологічних проблем на людство величезний. Вони вражають кожну четверту людину у той чи той період життя і є однією з головних причин непрацездатності по всьому світу, як вказує Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

Тому дуже важливо навчитися змінювати свій спосіб мислення і підхід до дій.

Навчіться перемагати паніку та дратівливість

жінка кричить в схавку телефонуГрупа дослідників з’ясували, що подолати напад паніки можуть неглибокі вдихи. Виявляється, найменший об’єм повітря, що надходить у легені під час панічної атаки, притупляє відчуття страху. Завжди існувала думка, що коли людина сильно нервує, необхідно дихати глибше. Насправді цього робити не варто! Вчені стверджують, що глибокі вдихи можуть погіршити ситуацію.

Одним із симптомів панічної атаки є гіпервентиляція — це посилене виділення легенями вуглекислого газу. Брак вуглекислоти призводить до запаморочення і заціпеніння, і у людини створюється ілюзія, що йому важко дихати. Але це  всього лише ілюзія! Приплив повітря в результаті більш глибоких і частих вдихів тільки прискорює виділення вуглекислого газу і підсилює панічний стан.

Перше, що потрібно зробити — це зібратися і намагатися дихати спокійно, не роблячи глибоких рвучких вдихів.

Також є природні засоби від тривожних розладів. Тут допоможуть лаванда або пасифлора — ці рослини діють заспокійливо на нервову систему, дозволяють організму відпочити. Пасифлора також допомагає від безсоння, знижує артеріальний тиск і зменшує нервозність.

Ефективним засобом від панічних атак є меліса. Ця трава заспокоює нервову систему, знижує дратівливість, нервозність, неспокій. Це краще, ніж «хімічні» препарати, які можуть погіршити стан.

Почніть регулярно займатися спортом, підберіть власну дієту, нормалізуйте режим сну. Намагайтеся говорити з близькими про ваші проблеми. У вільний час знайдіть собі хобі, яке розслаблюватиме, відволікатиме, заспокоюватиме.