Незабаром розпочинаються Новорічні та Різдвяні свята. Саме їх з нетерпінням очікують як діти, так і дорослі. Бенгальські вогники, серпантин, запах хвої, передчуття чогось нового. Довкола царює атмосфера радості та гарного настрою. Здавалося б - ніщо не може віщувати ніякої біди, проте навіть одна помилка чи секундний недогляд може не лише зіпсувати настрій, а й  позбавити вас даху над головою, а також   здоров’я та життя. Тож, аби горе не постукало до вашої оселі, не забувайте прості істини правил пожежної безпеки, і тоді ваш домашній затишок буде збережено. 

Основним атрибутом новорічних свят є ялинка, до речі,  при її встановленні необхідно суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Це зрозуміло, адже найменша необережність при влаштуванні електрогірлянди або застосування джерел відкритого вогню (свічок), розпалювання бенгальських вогнів у приміщеннях, де встановлена новорічна красуня, можуть призвести до пожежі. До цього слід додати, що часто-густо ялинки прикрашають ще й легкозаймистими іграшками, а це значно ускладнює пожежонебезпечну ситуацію.

Не забувайте про це ні на мить, і тоді вам не доведеться ні про що жалкувати. Сподіваємося, що виконання вище перелічених, на перший погляд - нескладних порад,  дозволить уникнути будь-яких надзвичайних ситуацій і зробить новорічні свята веселими і радісними, сповненими різноманітними приємностями, а головне - безпечними.

Андрій Пащенко, Начальник ДПРЧ-32 У ДСНС у Кіровоградській області