переможціМинулої суботи в спортивній залі Петрівського НВК відбулися районні змагання з міні-футболу на Кубок голови районної державної адміністрації, в яких взяли участь команди Іскрівської, Ганнівської та Петрівської сільських рад, а також районної державної адміністрації та РВ УДСНС. На змаганнях в якості почесних гостей були присутні голова райдержадміністрації Т.Сакара, її заступники І.Дементьєв (який крім того, був членом команди РДА), Т.Панета і О.Лукашов, начальник відділу освіти РДА Г.Москалець (також член команди РДА). Суддями змагань були О.Агафонов, який відповідав за адміністративні питання та О.Хрокало – польовий арбітр.

Тамара Вікторівна, відкриваючи змагання, привітала учасників, побажала всім вдалої гри і перемоги.

Всі команди виявилися добре підготовленими, футболісти демонстрували неабияку технічну майстерність, а головне – наполегливість і волю до перемоги. Та у відповідності до спортивної мудрості, яка нагадує, що м’яч круглий, а удача посміхається не всім, хтось-таки залишав поле переможцем, а хтось - переможеним. 

ігровий моментБули і беззаперечні лідери – команди Іскрівської і Петрівської сільських рад. Доля кубку і вирішилася саме в фінальній зустрічі між ними. Перед фіналом  команда Петрівського мала на два очки більше, тож для перемоги їм вистачало й нічиєї. Відтак більшість глядачів були переконані, що саме вони й здобудуть кубок. Та наведена вище спортивна мудрість вкотре довела, що має право на існування. Як на мій погляд, футболісти з Іскрівки показали більшу фізичну витривалість, а спортивне щастя цього разу відвернулося від хуторян. Тож по завершенні цієї напруженої і надзвичайно цікавої гри Т.Сакара вручила кубок саме іскрівській команді. Відповідні нагороди отримали призери – команди Петрівського і РДА, за участь у змаганнях були відзначені решта учасників. Кращими гравцями названі голкіпер хуторян Андрій Чорнопольський та нападник Олександр Гусарєв з команди РДА. Слід відзначити і чітке суддівство О.Хрокала.

І хоча, як і завжди на спортивних аренах, були переможці і переможені, та насправді змагання стали святом спорту і здорового способу життя для усіх учасників. Підтвердженням цього було те, що на поле виходили разом з юнаками і люди, які вже залишили позаду і 30-ти, і 40-ка, і навіть 50-річний рубіж. 

Крім гарного настрою від цікавих змагань, була ще одна приємна подія – Т.Сакара привітала з днем народження суддю змагань Олександра Хрокала. Всі присутні долучилися до цього привітання щирими оплесками.

Анатолій РЯБОКОНЬ.