керівники району та молоді спеціалісти ПСП «Зарічне» (зліва направо): заступник голови райдержадміністрації Олександр Лукашов, головний бухгалтер Гліб Хомич, виконавчий директор Андрій Давидовський, голова райдержадміністрації Тамара Сакара, головний ветеринарний лікар Роман Романенко, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, головний зоотехнік Анатолій Капанейко.В контексті ініціативи  Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення та створення нових робочих місць, 10 грудня 2013 року голова районної державної адміністрації Тамара Сакара здійснила робочу поїздку в ПСП «Зарічне», яке активно працює у зазначеному напрямку та сприяє працевлаштуванню на новостворені робочі місця молодих спеціалістів.

Під час поїздки відбулася зустріч з молодими спеціалістами підприємства та керівником господарства Андрієм Давидовським.

Спілкуючись із головним зоотехніком Анатолієм Капанейком та головним ветлікарем Романом Романенком, які є випускниками Білоцерківського національного аграрного університету, а також із, певне, наймолодшим у районі головним бухгалтером Глібом Хомичем, Тамара Вікторівна поцікавилась умовами праці та мотивацією обрання для реалізації здобутих ними в університеті знань саме  в ПСП «Зарічному». 

В ході жвавої та невимушеної бесіди неодноразово як молодими фахівцями, так і керівником наголошувалось на перспективі розвитку сільськогосподарського підприємства в напрямку переробної галузі, пов’язаної з розвитком тваринництва, де на сьогодні формується міцна матеріально-технічна база, впроваджуються новітні технології вирощування худоби та забезпечуються стабільні соціальні гарантії.

На сьогоднішній день ПСП «Зарічне» нараховує  243 голів великої рогатої худоби, з них: 67 корів, 23 нетелі, 41 гол. ремонтних телиць, все інше - бички на відгодівлі та молодняк до року. Свиней - 450 гол, свиноматок - 110, відгодівля - 115, дорощування - 225 гол.

За останні декілька місяців кардинально змінились підходи щодо годівлі тварин, зокрема для приготування раціону ВРХ був придбаний німецький кормозмішувач «SILOKINA», за допомогою якого тваринам дають збалансований монокорм. Для виготовлення комбікормів була придбана зернова лінія та закуплені вітамінно-мінеральні комплекси. Здійснена реконструкція приміщення по відгодівлі свиней, установлені соскові напувалки та бункери-годівниці. Також була проведена реконструкція корівника на 120 голів, повністю змінена підлога, зроблений кормовий стіл, виготовлене металеве стійлове обладнання.

Доїння корів проводиться індивідуальними доїльними установками. Процент запліднюваності тварин становить 98%, діагностична тільність і супоросность тварин визначається за допомогою УЗД. Організовано штучне запліднення свиней та ВРХ, що дає високі результати.

Невдовзі планується створити МТК (молочнотоварний комплекс) на 200 гол. дійного стада зі шлейфом 600 голів ВРХ. Зараз господарство планує налагодити співпрацю з трьомафірмами: DeLaval, Агровет-Атлантік та Братслав, від яких уже отримали план реконструкції корівників.

У 2014 році в «Зарічному» передбачається збільшити поголів’я свиней до 2 тис. голів, провести реконструкцію приміщень і зміну обладнання, домігшись європейського рівня якості обслуговування, а відтак – і якості продукції.

Голова адміністрації Тамара Сакара зазначила, що гарний досвід ПСП «Зарічне» повинен стати прикладом для розвитку переробної промисловості в районі та будівництва аналогічних комплексів іншими агропромисловими підприємствами, що зумовить до підвищення зайнятості населення та покращення умов праці найманих працівників.

Забезпечення громадян гідною роботою – одне із основних завдань соціальної політики Глави держави, зазначила Тамара Вікторівна, підсумовуючи розмову з керівником ПСП «Зарічне» Андрієм Давидовським.

На знімку: керівники району та молоді спеціалісти ПСП «Зарічне» (зліва направо): заступник голови райдержадміністрації Олександр Лукашов, головний бухгалтер Гліб Хомич, виконавчий директор Андрій Давидовський, голова райдержадміністрації Тамара Сакара, головний ветеринарний лікар Роман Романенко, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, головний зоотехнік Анатолій Капанейко.