Т.Сакара та С.Тилик вітають новостародубцівЩороку 5 грудня для жителів Нового Стародуба - надзвичайно хвилюючий та радісний день. Адже саме цього дня вони святкують чергову річницю визволення свого села від німецьких загарбників.

Цього року ця дата виявилася особливо урочистою - ювілейною, адже з дня визволення минуло вже 70 років.

Привітати новостародубців та вшанувати пам’ять загиблих воїнів, що захищали нашу землю, приїхали голова районної державної адміністрації Тамара Сакара, голова районної ради Світлана Тилик, заступники голови райдержадміністрації Тетяна Панета та Сергій Лукашов, голова районної організації ветеранів України, учасник бойових дій в Афганістані Олег Гіюк. Вони тепло привітали присутніх зі святом та від щирого серця побажали всім мирного неба, світлого майбутнього для дітей, добробуту та щастя в сім’ях. 

 

Жителі зібралися на святоДо цих слів привітання приєдналися сільський голова В.Заїка, голова ветеранської бригади ПСП «Зарічний» Микола Висоцький, начальник установи виправної колонії №49 Юрій Лесків, вчитель історії та керівник місцевого шкільного музею Лариса Бондаренко. 

Було сказано багато теплих та добрих слів, та все ж ними неможливо вилікувати душевні рани, які залишилися з тих страшних часів. Усі наші герої, хто ще залишився живий, пам’ятають ті жахливі події, і майже кожного дня страждають від цих спогадів. Найменше, що ми можемо зробити для них, це пам’ятати, шанувати та згадувати воїнів-визволителів. Тож керівники району побували ще на двох братських могилах: у с. Олімпіадівці та с. Мар’янівці, де вшанували пам’ять загиблих.

Олег Гіюк та голова ветеранської організації  ПСП «Зарічний» Микола Висоцький.Ми вже повідомляли, що за ініціативи Президента України започатковано проведення естафети пам’яті, у ході якої з кожної братської могили нашої держави буде набрано пригірщ землі, омитої кров’ю наших батьків, дідів, прадідів, молодих хлопців, які залишилися стояти на смерть, аби ми могли сьогодні  радіти чистому небу та мирним зорям. Ця земля буде передана в музей Великої Вітчизняної війни м. Києва як символ пам’яті для нащадків.

Права набрати пригірщ землі з братської могили були удостоєні голова районної організації ветеранів України, учасник бойових дій в Афганістані Олег Гіюк та голова ветеранської організації  ПСП «Зарічний» Микола Висоцький.

пам’ятник учасникам воєнних дій

 

урочисте покладання квітівО пам’яте всесильна, всемогутня,
не дай забути тих, кого нема,
Не доведи, о Матінко Пречиста,
Щоб в наші дні прокралася війна.
Молюсь до тебе, пам’яте, молюся,
Не тільки в цей грудневий світлий час.
Вклоняюся до тебе і горнуся,
Не полишай, о всемогутня, нас!

Фоторепортаж Яни Бойко.