Британська міжнародна компанія Quacquarelli Symonds (QS) представила щорічний рейтинг найкращих вищих навчальних закладів світу World University Rankings 2013/2014. До нього увійшли чотири українські виші.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти України.

За результатами рейтингу Київський національний університет імені Тараса Шевченка увійшов до Топ-500 кращих вищих навчальних закладів світу у категорії 441-450. У порівнянні з минулорічним рейтингом (категорія 501-550), КНУ імені Тараса Шевченка значно покращив свій результат.

Окрім того, до QS World University Rankings потрапив Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут». Він потрапив у категорію 601-650.

Також до рейтингу увійшли Донецький національний університет та Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», який вперше включено до світового рейтингу. Ці навчальні заклади розташувалися у категорії 701+.

Зазначимо, перше ж місце в рейтингу посів Массачусетський технологічний інститут (США). Друге – Гарвардський університет, третє – Кембриджський університет (обидва – Великобританія).

Рейтинг британської міжнародної компанії Quacquarelli Symonds «World University Rankings» заснований на чотирьох основних принципах: дослідження, навчання, працевлаштування, а також інтернаціоналізація.

Укладачі рейтингу використовують декілька основних критеріїв: репутація в академічному середовищі, цитованість наукових публікацій представників університету, співвідношення кількості викладачів і студентів, ставлення роботодавців до випускників, а також відносна чисельність іноземних викладачів та студентів.

Метою рейтингу є визнання університетів як багатогранних організацій, які б могли задовольнити потреби кола зацікавлених: студентів, батьків, вчених, співробітників ВНЗ та роботодавців.

Цей рейтинг вважається порівняльним інструментом, який покликаний допомогти потенційним іноземним студентам оцінити університети у глобальному масштабі.